A legfejlettebb iparágak érkezhetnek hazánkba

Szerző és fotó: Győr+
2024.06.03. 18:35

Magyarország energiaigénye ötven százalékkal nőhet a következő hat évben, ugyanis a kormány tervei szerint a legfejlettebb iparágakat honosítják meg hazánkban.

Orbán Viktor arról beszélt a MOL tiszaújvárosi komplexumának átadásán: Magyarország villamosenergia-igénye ötven százalékkal fog nőni 2030-ig, mert a legfejlettebb iparágakat honosítják meg az országban. Mint kifejtette: „Lesznek nyugati és keleti autógyáraink, a zöldenergia tárolásához szükséges technológiánk és gyártókapacitásunk, részt veszünk az űrkutatásban, bekapcsoljuk Magyarországot a legkorszerűbb információs technológiai vérkeringésbe, felépítjük a legmodernebb európai hadiipart, feljebb lépünk az élelmiszeriparban, a gyógyszer- és a vegyiparban is.

Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere elmondta: városunk vezető szerepet tölt be az ország gazdaságában. Ennek a szerepnek megőrzésében kiemelten fontos az Ipari Park 2. létesítése, hiszen a városban már nincs több ipari terület, az emberek megélhetését azonban a munkahelyek biztosítják, így lépni kellett a bővítés irányába.

Dr. Dézsi Csaba András a téma kapcsán kiemelte: az érdeklődés folyamatos, az pedig a város érdekeit szolgálja, hogy fejlett, biztonságos technológiát használó cégek érkezzenek Győrbe, amelyek állandó és biztos megélhetést nyújtanak a város lakói számára. „Győr az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, az itt élők magas életszínvonalon élhetnek és jó fizetésük van. Ennek alapja a gazdaságilag több lábon állás, így az Ipari Park 2. „megtöltése” mindannyiunk érdeke” – hangsúlyozta a város vezetője.

Kapcsolódó témák: #ipar |