Címke: II. Erzsébet
Hirdetés
MTI 2022.09.19.

Végső búcsút vesznek a néhai uralkodótól

Végső búcsút vesznek hétfőn II. Erzsébet királynőtől. Az egész napos szertartássorozaton több száz magas rangú hazai és külföldi meghívott lesz jelen, köztük állam- és kormányfők, valamint az európai monarchiák uralkodói.

MTI 2022.09.08.

II. Erzsébet, a történelmi változások uralkodója

Isten kegyelméből Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága és más birtokok, területek királynője, a Nemzetközösség feje, a hit védelmezője - a csütörtökön, életének 97. esztendejében elhunyt II. Erzsébet királynő több mint hetven évig viselte ezt az uralkodói címet.

MTI 2022.09.08.

III. Károly néven uralkodik az új brit király

III. Károly néven lépett az Egyesült Királyság trónjára a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynő legidősebb fia - közölte csütörtök este a Clarence House, az eddigi trónörökös londoni hivatala.

Havassy Anna Katalin 2022.09.08.

Koromsötét az ég az Egyesült Királyság felett

Mindenki tudta, hogy eljön majd ez a pillanat. Az élet rendjét még senki sem volt képes megváltoztatni. Mert az élet és a halál felülír minden földi hatalmat. Míg Európa egyes részein halomra ölik egymást az emberek vélt vagy valós sérelmek miatt, míg tombol a gazdasági válság és míg mindenki a másikra mutogat, Skóciában örökre lehunyta szemét II. Erzsébet királynő.

Hirdetés