Címke: idegenforgalom
Hirdetés
Győr+ 2023.11.08.

Rengetegen fedezték fel Magyarország tájait az ősz első hónapjában

2022 szeptemberéhez képest az ősz első hónapjában közel 10%-kal többen fedezték fel Magyarország tájait. Az 1,4 milliós vendégszám 2,4%-kal múlta felül a pandémia előtti értéket, ezen belül a magyar vidéki tájakra csaknem 11%-kal több vendég érkezett 2019-hez képest. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint szeptemberben 3,4 millió éjszakát töltöttek a turisták Magyarországon, ami csaknem 6%-kal volt magasabb, mint tavaly ilyenkor. Budapest és a Balaton volt a legnépszerűbb desztináció, a vidéki települések közül pedig Hévíz lett a szeptemberi hónap leglátogatottabb települése. A főszezont idézte a szállodák közel 60%-os átlagos kapacitás-kihasználtsága is.

Zombai-Kovács Ákos 2023.08.16.

Simon: jól pörög a turizmus, Győr is népszerű

Jól pörög a turizmus, a KSH adatai alapján egyelőre a külföldi vendégek miatt nőtt az idegenforgalom. Erről Győr országgyűlési képviselője beszélt híradónknak. Simon Róbert Balázs kiemelte, az év első felében nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma is, ez azonban a külföldi vendégforgalom növekedésének köszönhető, belföldi turista valamivel kevesebb volt, mint korábban. Az országgyűlési képviselő kiemelte, Győr továbbra is népszerű úti cél, a turisták megkedvelték a legújabb fejlesztéseket, a kibővült állatkertet és az új vízi élményparkot is.

MTI 2023.08.02.

Rekordokat dönt a turizmus hazánkban

Idén rekordokat dönt a turizmus mindenhol Magyarországon, a legfrissebb országos adatok az eddigi legjobb évet, 2019-et közelítik vagy verik meg - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Tarcalon.

Hirdetés