Címke: Honvédelmi Minisztérium
Hirdetés
Győr+ 2024.02.17.

Kibővítette együttműködését a SZE és a Honvédelmi Minisztérium

A képzés, a kutatás-fejlesztés és a katonai pálya népszerűsítése terén is megerősítette, bővítette együttműködését a győri Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium. Az erről szóló megállapodást a felek február 15-én írták alá Budapesten.

Havassy Anna Katalin 2024.02.05.

Győrben is sokan érdeklődnek a honvédség lehetőségeiről

A Bercsényi Technikum előtti parkoló szokatlan látványt festett február 5-én, hétfőn, ugyanis a Magyar Honvédség Toborzónapot tartott, ahol kiemelt résztvevőként a tatai tüzérekkel és a legújabb haditechnikájukkal is megismerkedhettek a résztvevők. Szeles Szabolcs alpolgármester, a városrészt önkormányzati képviselője is kilátogatott az eseményre.

Havassy Anna Katalin 2023.10.26.

Világszínvonalú légvédelmi rakétarendszert kaptak a győri katonák

Jelentős eseménynek adott otthon a győri Pálffy Miklós Laktanya, hiszen a MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezrednél olyan élvonalbeli fegyverzetet adtak át október 26-án, amely ismét azt bizonyítja: a Magyar Honvédség ütőképes, jól képzett és jól felszerelt hadsereg. Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is tiszteletét tette.

MTI 2023.10.14.

62 emberrel a fedélzetén elhagyta az izraeli légteret a Magyar Légierő második gépe is

Összesen 62 emberrel, ebből 46 magyar állampolgárral a fedélzetén tegnap este elhagyta az izraeli légteret a Magyar Légierő második gépe is. "Honvédségünk így összesen ötször repült be állampolgárainkért a konfliktuszónába annak érdekében, hogy mindenkit biztonságban hazahozzunk" - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken késő este a Facebook oldalán.

Havassy Anna Katalin 2023.09.19.

Nyugállományú katonák találkoztak a győri laktanyában

A honvédelem ügye iránt elkötelezett nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat hívta és várta találkozóra a Honvéd Vezérkar a győri laktanyában, megszólítva ezzel a Nyugat-dunántúli régiót. Így a délelőtti programra érkeztek Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyéből is a szépkorúak.

MTI 2023.08.07.

HM: megérkezett a magyar segítség Szlovéniába

A Magyar Honvédség két H145-ös helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés