Címke: hobbi
Hirdetés
Győr+ 2024.04.28.

Éremgyűjtők találkoztak

Az 54. Nemzetközi Éremgyűjtő Találkozót tartották meg Győrben április 28-án vasárnap.

Ferenczy Balázs 2023.12.22.

Kertbarát – A házi citromnak nincs párja!

A Kertbarát legfrissebb adásából mindent megtudhatunk a házi citrustermesztésről, a legjobb almafajtákról és a legmodernebb növényvédőszerekről! Az adás már visszanézhető itt!

Nagykutasi Viktor 2023.12.11.

A december a kerttervezés ideje

Lassan egy új évet kezdünk meg ismét, ha már összegeztük az előző év elvégzett és el nem végzett feladatait, akkor álljunk neki megtervezni jövő évi feladatainkat hónapról hónapra.

J. Kovács Andrea 2023.12.09.

Foltokból született karácsonyi csodák

Az adyvárosi lakásba lépve olyan érzésem van, mintha egy szépséges karácsonyi kiállításra érkeztem volna. A falakon a képek, a székeken és a kereveten a párnák, az asztalokon a terítők mindegyike az év legmeghittebb ünnepét idézi. S akkor a rengeteg karácsonyfadíszt még nem is említettem. A gyönyörű színekben pompázó tárgyak mindegyike foltvarrással készült. Alkotójuk Urai Attiláné Erzsike.

J. Kovács Andrea 2023.11.25.

Izgalmas hobbi a családkutatás

Kik voltak az őseim? Hol éltek? Honnét származik a családom? Ezekre a kérdésekre segít választ adni a családfakutatás, mely egyre népszerűbb időtöltés városunkban is. Vannak, akik csak a saját családjukat, vannak, akik a szűkebb-tágabb pátriájuk családjait, és olyanok is, akik elsősorban egy-egy település helytörténetét kutatják. Vannak teljesen kezdők, és akadnak, akik több évtizedes helytörténeti munkásságot tudnak felmutatni, vagy éppen könyvtárosok, levéltárosok.

Ferenczy Balázs 2023.11.24.

Kertbarát – most alapozzuk meg a gyümölcsöző nyarat!

A Kertbarát novemberi adásában foglalkoztunk a bosszantó poloska helyzettel, amely az elhúzódó jó idővel még novemberben is sok bosszúságot tör az orrunk alá, holott egyikünk sem szereti őket sokáig az otthonában dédelgetni. Szakértőnkkel az általunk okozott kertészeti problémákat tártuk fel.

HAK 2023.10.15.

Huszonöt éve szeretjük a Győri Régiségvásárt! – sok fotóval!

Jeles születésnaphoz érkezett a Győri Régiségvásár október 15-én, ugyanis 25. születésnapját ünnepelte. Negyed évszázada része már a győriek és a környéken lakók életének, s bízunk benne, még hosszú-hosszú évtizedekig járhatunk nézelődni, vásárolni, beszélgetni.

J. Kovács Andrea 2023.09.17.

A könyv munka és kikapcsolódás

Augusztus 20. alkalmából dr. Horváth József könyvtáros, történész magas állami elismerésben részesült, Szinnyei József-díjat kapott a hosszú időn át nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

Hirdetés