Címke: hit
Hirdetés
Ficsór Dávid 2024.02.10.

Hit és tudomány – Jáki Szaniszlóra emlékeztek

A győri Széchenyi István Egyetem Vallás és Tudomány Kutatócsoportja és a Szent Mór Bencés Perjelség szervezésében emlékkonferenciát rendez a hétvégén Jáki Szaniszló László születésének 100. évfordulóján. A méltán híres bencés szerzetes szellemi hagyatéka széles területeket ölel fel, ezért az előadások az életmű történeti bemutatása mellett, annak továbbgondolására is törekszenek.

Csorba János igazgató lelkész 2023.12.17.

„Felnőttes” karácsony

Adventus Domini – az Úr érkezése, a karácsonyt megelőző négyhetes időszak elnevezése, mely arról szól, hogy valaki jön, érkezik.

Molnár Zsuzsa 2023.08.21.

A hit segített az énekesnőnek legyőzni a nehézségeket

Bayer Friderika nevét a legtöbben a Kinek mondjam el vétkeimet című dalhoz kötik, amivel az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon a 4. helyet szerezte meg. Ezt a sikert azóta sem szárnyalta túl egyetlen hazai induló sem.

JKA 2022.03.17.

A Könnyező Szűzanya búcsúja

Március 17-én, azaz ma van a győri Könnyező Szűzanya búcsúja. De hogyan került Győrbe a székesegyház féltve őrzött kincse, az egykor véres könnyeket hullató kegykép? A történet Írországig nyúlik vissza, egészen a XVII. század közepéig.

J. Kovács Andrea 2022.01.19.

Csókay András hitről és kísértésről

A „Bencés estek” című előadás-sorozat mai vendége Dr. Csókay András idegsebész volt. Az ismert és elismert orvos nemcsak bravúros műtéteiről, nemzetközi jelentőségű kutatásairól híres, hanem karitatív tevékenységéről is. Tagja volt számos egészségügyi missziónak. Húsz éve tart evangelizációs tanúságtételeket, ahol személyes megtapasztalásait adja közre.

Hirdetés