Címke: hallgató
Hirdetés
Győr+ 2024.03.27.

Gyermekotthonban önkénteskedik az ukrán hallgató

Kitartó munkával nyert felvételt a Széchenyi István Egyetemre Makszim Dmitrovics Krat Stipendium Hungaricum ösztöndíjas ukrán hallgató, aki az intézmény ingyenes nyelvtanfolyamát is kihasználva megtanult angolul, hogy itt folytathassa tanulmányait. A háború elől családjával Magyarországra érkezett fiatal hamar megkedvelte Győrt, ahol otthonra talált szeretteivel.

Győr+ 2024.03.11.

Egy újabb kezdeményezés, melyben élen jár a győri egyetem

Ki ne szeretné középiskolásként már-már egyetemistának érezni magát? Ezt kínálja ettől a félévtől a Széchenyi István Egyetem kilenc győri, két-két szombathelyi, budapesti és zalaegerszegi, valamint egy-egy kaposvári és vépi, a következő tanévtől pedig minden bizonnyal még több technikum végzős diákjainak. A jól teljesítők szakmai vizsgájukat követően garantáltan az intézmény hallgatói lehetnek, sőt közülük a legjobb harminc biztos kollégiumi helyhez is juthat.

Győr+ 2024.01.29.

Az oktatók figyelembe veszik a hallgatói véleményeket a győri campuson

A tantárgyi követelmények egyértelműbbé tétele, tananyagfejlesztés, a számonkérési rendszer módosítása, oktatócsere – csak néhány példa arra, hogy milyen változásokat vezettek be a győri Széchenyi István Egyetem oktatói, tanszékei a hallgatók visszajelzése alapján az elmúlt években.

Győr+ 2024.01.24.

Keresztféléves felvételi: jelentősen nőtt a felvettek száma az egyetemen

Az Oktatási Hivatal közzétette a keresztféléves felvételi eljárás ponthatárait, melyek értelmében a tavalyinál 21 százalékkal több, összesen 273 hallgató kezdheti meg tanulmányait februártól a győri Széchenyi István Egyetemen. A fiatalokat a minőségi képzések mellett nemzetközi közösség, európai színvonalú hallgatói szolgáltatások és modern infrastruktúra várja.

Győr+ 2023.12.22.

A győri adventi vásárban hangolódtak a hallgatók

A karácsonyvárás az év egyik legszebb időszaka Győrben, amely kiváló alkalmat biztosít a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak is a kikapcsolódáshoz a vizsgaidőszak kezdetén. Az ünnepi hangulat magával ragadja a belváros fényeit és az adventi vásárt először megtapasztaló, de a forgatagot már többször átélt hallgatókat is, érkezzenek akár Somogy vármegyéből, akár Mexikóból.

Győr+ 2023.12.12.

Jobb adni, mint kapni: így jótékonykodtak az egyetem nemzetközi hallgatói!

A győri Széchenyi István Egyetem nemzetközi hallgatói a Dorcas Project elnevezésű jótékonysági program keretében horgolt takarókat készítettek és ajándékoztak a győri Gyermekvédelmi Központ átmeneti gyermekotthona lakóinak nemrégiben. A résztvevők egy kulturális sorozatot is elindítottak az ott élők számára, amelynek célja a továbbtanulás ösztönzése és a távoli országok megismertetése.

Győr+ 2023.12.11.

A győri campus tíz hallgatója nyerte el az Év egyetemi sportolója címet

A győri Széchenyi István Egyetem tíz hallgatója – Sipőcz Richárd és Vida András (dzsúdó), Sebestyén Dalma (úszás), valamint Fazekas Fanni, Fehérvári Eszter, Glázer Márió, Józsa Márton, Szabó Bence, Szigeti Roland, Szőllősi Balázs (evezés) – vehette át a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) rangos elismerését, az Év egyetemi sportolója kitüntető címet.

Győr+ 2023.12.05.

Jövőre is rendkívül kedvező feltételekkel lesz elérhető a diákhitel

A kormány döntése értelmében 2024-ben is rendkívül kedvező feltételek és kamatozás mellett lesz elérhető a diákhitel a hallgatók számára annak érdekében, hogy aki akar és képes rá, az anyagi lehetőségétől függetlenül tanulhasson, végzettséget, illetve diplomát szerezhessen.

Győr+ 2023.10.20.

Országos konferencia otthonául szolgált az egyetem

Több mint húsz felsőoktatási intézményből érkeztek küldöttek a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) győri Széchenyi István Egyetemen megrendezett őszi közgyűlésére. Az eseményen a résztvevők megismerhették az intézmény kiváló infrastruktúráját, működését és pezsgő életét is.

Győr+ 2023.08.25.

Első alkalommal rendezett Gólyatalit az egyetem

Több száz elsőéves vett részt a győri Széchenyi István Egyetemen idén először megrendezett Gólyatalin, ahol szórakoztató programok keretében ismerkedhettek egymással. Az esemény azokat is megszólította, akik nem lesznek ott a Gólyahéten, azonban szerették volna megismerni szak- és évfolyamtársaikat a tanév kezdete előtt.

Hirdetés