Címke: hallgató
Hirdetés
Győr+ 2023.04.20.

Hagyományteremtő hallgatók

A győri Széchenyi István Egyetem és az amerikai University of Rhode Island egyetem angol nyelvű kettős képzésének végén a hallgatók mindkét intézmény oklevelét megkapják. Az első évfolyam tagjai tavaly végeztek, de a mai napig tartják egymással a kapcsolatot. Sőt, hagyományteremtő céllal a jelenlegi hallgatókkal közös programot is szerveztek.

Győr+ 2023.03.26.

Tizenötödször találkoznak a gépészeti szakterületek hallgatói

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetemen az ország egyik legnagyszabásúbb hallgatóknak szóló szakmai eseményét, a Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciáját. A program során a részt vevő mérnökjelöltek amellett, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek valós ipari feladatok megoldásában, megismerkedhetnek szakterületük vezető vállalataival is.

Győr+ 2022.06.21.

TIGER-program: 25 év után újra együtt az első egyetemi diplomások

Újra találkoztak a győri Széchenyi István Egyetemen azok az alumnik, akik a TIGER nemzetközi program keretében 25 éve végeztek a győri intézmény első egyetemi képzésén. Az esemény ünnepi köszöntőjében dr. Lukács Eszter nemzetközi rektorhelyettes kiemelte, hogy a győri egyetem mai sikerei azokra az alapokra is épülnek, amelyeket negyedszázaddal ezelőtt e program vezetői megalapoztak.

Győr+ 2022.04.28.

Az egyetem is segít a háború elől menekülő hallgatóknak

Magyarország és a győri Széchenyi István Egyetem egyaránt fontosnak tartja, hogy a vészhelyzeti, azonnali segítségnyújtás mellett hosszabb távon, tanulmányaik folytatását lehetővé téve is támogassa az Ukrajnából menekült ukrajnai és nemzetközi hallgatókat.

Győr+ 2022.03.23.

Mexikóból Győrbe: „Teljesebb ember lettem az egyetemen”

„Nem én választottam Győrt, Győr választott engem” – vallja Rebeca Mendoza, aki 2018-ben Mexikóból érkezett a Széchenyi István Egyetemre. Az immár diplomás szakemberrel – aki már Budapesten él és dolgozik – többek között a Stipendium Hungaricum ösztöndíj motiváló erejéről, a győri nemzetközi hallgatói közösségről és a két ország közötti kulturális különbségekről is beszélgettünk.

Győr+ 2022.02.14.

Erasmus+: erre pályázhatnak az egyetem hallgatói!

Megújult az Erasmus+ ösztöndíjprogram, s így a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói már nemcsak több hónapot, hanem akár sokkal rövidebb, 5–30 napos vagy két hónapos időszakot is eltölthetnek külföldön az intézmény több mint 200 európai partneregyetemének egyikén.

Győr+ 2022.01.24.

Szibériából Győrbe

„Arany idők voltak a számomra” – summázza széchenyis éveit Irina Grakhova, marketing mesterszakos hallgató, aki Szibériából érkezett a Széchenyi István Egyetemre. A fiatal orosz lány jelenleg Budapesten él és dolgozik, épp az államvizsgájára készül. Mint mondta, sok hasonlóságot vél felfedezni Magyarország és a hazája között, részben ezért is határozta el, hogy egy időre biztosan lehorgonyoz tanulmányai helyszínén.

Hirdetés