Hirdetés
Címke: gyümölcs
Hirdetés
MTI 2021.09.30.

Idén 885 hektár új almaültetvényt telepíthetnek

Az ültetvénytelepítési programban idén 885 hektár új almaültetvény telepítése valósulhat meg Magyarországon - jelentette ki az agrárminiszter csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban.

Zombai-Kovács Ákos 2021.09.15.

Jól pörög a kora őszi győri piac

A nyári zöldség- és gyümölcsszezon után jól pörög a kora őszi győri piac is, legalábbis ezt tapasztalta a Győr+ Televízió stábja szerdán.

Győr+ 2021.07.20.

A kajszitermés négyötödét elvitte a fagy

A tavaszi virágzáskori lehűlés és fagyok miatt idén – térségenként változóan – a kajszitermés 70-95 százalékos kiesése várható, derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből. A klímaváltozás miatt hosszabb távon mindenképp szükséges új, ellenállóbb ültetvények telepítése, a fajtahasználat optimalizálása és a termesztés korszerűsítése.

Zombai-Kovács Ákos 2021.07.09.

Barackdömping a piacon, jön a magyar dinnye is

Az őszi és a sárgabarack, valamint a nektarin is egészen jó áron beszerezhető a standokon, ez azt jelenti, hogy átlagosan 900-1000 forint között van a barackfélék kilója.

Győr+ 2021.04.29.

A Vásárcsarnokban is kapható hazai szamóca

Már hetek óta kínálják a Vásárcsarnok árusai a hazai szamócát. A gyümölccsel szemben támasztott vásárlói igények viszont szélsőségesek, van aki ár szerint, van aki származás szerint választ.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat