Címke: gyümölcs
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2024.05.17.

Már érik a cseresznye és a meggy is

Idén legalább két héttel korábban indul a cseresznye- és a meggyszezon, az enyhe télnek és a sokszor nyárias tavaszi időjárásnak köszönhetően.

Fotó és szerző: Zombai-Kovács Ákos 2024.01.12.

Beindult a piac 2024-ben is

A pörgős év vége után a megszokotthoz képest erősen indult az újesztendő is a Vásárcsarnokban. A Híradónk által megkérdezett kereskedők egybehangzó véleménye szerint karácsony előtt, illetve karácsony és szilveszter között nagyjából 50 százalékos forgalomnövekedést produkáltak. Ezután pedig a máskor viszonylag gyenge január is mozgalmasan telik, az első héttől eltekintve egészen jó a forgalom a csarnokban, ahol rendkívül bizakodóak a 2024-es évet illetően is.

Zombai-Kovács Ákos 2023.11.16.

“Robban” a vitaminbomba

November közepén egyre barátságtalanabb az időjárás, emiatt, sok a megfázással küzdő beteg is. A szakemberek szerint érdemes megelőzni a betegséget, például vitamindús táplálkozással, sok zöldség és gyümölcs rendszeres fogyasztásával. Jó hír, hogy a Vásárcsarnokban rengeteg alternatíva közül választhatunk, ha igazi „vitaminbombára” vadászunk a szürke, nyirkos időben.

Győr+ 2023.11.03.

„Gyümölcsöző” NAV-vizsgálat

Az Online Számla rendszer adatainak kockázatelemzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eltérést talált egy nagykereskedőnél: adózási gyakorlata nem volt összhangban a tevékenységével. A NAV, esélyt adott az önkéntes javításra, jogkövetési vizsgálatban szembesítették a cégvezetőt a feltárt anomáliákkal.

Fotó és szöveg: Zombai-Kovács Ákos 2023.10.13.

Ősszel is pörög a piac

A nyári remek forgalom után ősszel sem panaszkodhatnak a győri vásárcsarnok kereskedői. Októberben is jól pörög ugyanis a piac, ahol most az alma, a szőlő, a körte és a tök a legnépszerűbb termékek. Mindegyikből több fajta szerezhető be az árusoknál, akik egészen kedvező áron kínálják minőségi portékáikat.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.22.

Erős nyaruk volt a csarnok kereskedőinek

Az elmúlt időszakban jól fogytak a hazai termesztésű, ízletes gyümölcsök a győri Vásárcsarnok kereskedőinél, erről számoltak be az árusok a Győr+ Médiának. Volt, aminek jobb, másnak kicsit rosszabb szezonja volt, de így is erős nyarat zárhatnak a kereskedők. A magyar dinnye és a barack forgalma kiemelkedett a többi közül, de eperből és almából is sok fogyott.

Győr+ 2023.08.10.

A háziasszonyok beelőzték a pálinkafőzőket

Országos tendencia, hogy idén egyre népszerűbbek a „Szedd magad” akciók, ami nem meglepő, hiszen a boltokban méregdrágák a gyümölcsök. A meggy, a cseresznye és a barack után augusztusban már a szilva érik és annak ellenére, hogy ebben az évben a termés csak a fele a tavalyinak, még így is bőven akad szedni való gyümölcs a fákon.

Kárpát Zsolt 2023.08.03.

Védjük meg a diótermést!

Augusztusban még sikeresen védekezhetünk a dióburok fúró légy ellen, ami a dió legádázabb ellensége. Jó hír azonban, hogy egy speciális permettel elpusztíthatjuk a kártevőket.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.07.18.

Nyári gyümölcs: kevesebb, drágább, de jól fogy

Miközben a magyar dinnye jól pörög a piacon, a nyári gyümölcsökből a kedvezőtlen időjárás miatt jóval kevesebb terem, ezért drágult a sárga- és az őszibarack, illetve a kajszi és a lapos barack is. Erről számoltak be Híradónknak a győri vásárcsarnok kereskedői. A tavaszi fagyok, majd a nyári hőség sem tett jót a termésnek, a kis mennyiség pedig sajnos felfelé tolta az árakat. A barackok nagyjából 40-50 százalékkal drágultak, ennek ellenére mindegyik fajta jól fogy, vásárlóból nem lett kevesebb, csak a többség kisebb mennyiséget vesz.

Hirdetés