Hirdetés
Címke: gyümölcs
Hirdetés
MTI 2022.08.08.

Harmadával kevesebb alma terem itthon az idén

Az Európai Unió idei almatermése 12,168 millió tonna lesz a 21 legjelentősebb uniós almatermesztő ország becslése szerint, így 1 százalékkal meghaladja majd a 2021-ben betakarított mennyiséget, és 9 százalékkal a 2019-2021 közötti évek átlagát - írja a Népszava hétfői számában.

MTI 2022.07.25.

Idejekorán véget érhet a dinnyeszezon

Az extrém hőhullám miatt az idei dinnyeszezon csúcsidőszaka jelentősen lerövidült, a későbbre időzített tételek is korábban érnek be - írta hétfői számában a Magyar Nemzet a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeb beszámolója alapján.

Németh Boglárka 2022.07.15.

Tömegeket vonz a jótékonysági baracknap

Elstartolt a Jótékonysági Baracknap a Vásárcsarnokban. A piac két állandó zöldség-gyümölcs kereskedője 150 kg sárgabarackot ajánlott fel, melyből lekvárt főztek a piac kofái. A lekvárból bárki vásárolhatott tetszőleges áron, a befolyt összegből pedig a győri kórház Lurkó Alapítványát támogatják. Pénteken a sárgabarack kilóját is akciós áron adták a vásárlóknak.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.01.

Szépen pörgetik a piacot a nyári gyümölcsök

A nyári gyümölcsök pörgetik most a győri piacot, van még cseresznye és meggy is, de ezekben a napokban már a sárga- és az őszibarack a sláger a Vásárcsarnokban.

Kárpát Zsolt 2022.06.10.

Nem lehet panasz az idei meggytermésre

Győr egyik legnagyobb gyümölcsösében múlt héten már elkezdték szedni a meggyet. Most még csak a korai fajtákat szüretelik, de úgy tűnik hogy a később érő meggytermés is bőséges lesz. Június közepétől már a cseresznye is beérik, amelynek minősége szintén kiváló.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.24.

Piac: folyamatosan érkeznek a magyar gyümölcsök

Folyamatosan érkeznek a magyar gyümölcsök a piacra, epret hetek óta, cseresznyét néhány napja lehet kapni a győri Vásárcsarnokban. Eddig kedvezett az időjárás a hazai gyümölcstermesztőknek, ráadásul az elmúlt évekhez képest kimondottan jó termésre van kilátás. Híradónk két kereskedőt is megkérdezett azzal kapcsolatban, hogy tényleg komoly áremelkedés jöhet-e a piacokon, de ők csak minimális drágulásra számítanak.

J. K. A. 2022.05.20.

Ármustra a Vásárcsarnokban

Nagy felhozatal, széles kínálat, élénk vásárlói érdeklődés jellemezte a péntek délelőttöt a Vásárcsarnokban.

MTI 2022.05.03.

Jó szezonban bíznak a kajszisok

Elkerülték a tavaszi fagyok a barackosokat, a hazai és az európai termelők is jó szezonban bizakodnak - írja a Magyar Nemzet a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) elemzése alapján.

Németh Boglárka 2022.04.08.

Újraéled a csanaki közösségi kert

Érkezik a jó idő és vele együtt újraéled a ménfőcsanaki közösségi kert is. A Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület által életre hívott közösségi kezdeményezés tavaly indult, így akinek otthon nincs lehetősége kertet nevelni az ingyen kaphat parcellát, amit azzal vet be, amivel csak szeretne.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat