Címke: gyümölcs
Hirdetés
Győr+ 2023.06.08.

Gyümölcsárusokat ellenőriz a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 6. és 30. között a szezonális gyümölcsöket (eper, dinnye) árusító vállalkozásokat ellenőrzik.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.05.12.

Az infláció ellenére is dübörög a májusi piac

Hiába a továbbra is két számjegyű infláció, Győrben dübörög a piac. A vásárcsarnokban most májusban szinte minden nap erős, de különösen pénteken és szombaton van nagy tömeg, erről számoltak be a Győr+ Médiának a kereskedők. A vásárlók főleg a hazai primőr zöldségeket keresik. A csarnokban ízletes, idehaza termett paradicsomot, paprikát, retket és padlizsánt lehet beszerezni, általában magától az őstermelőtől.

MTI 2023.04.22.

Ígéretes szezonra számítanak a magyar szamócatermesztők

A szamóca fűtött termesztése lassan véget ér, szabadföldön jó virágzással és terméskilátásokkal kezdődik a hazai szamócaszezon, bár a hideg idő okoz némi késést - közölte az MTI kérdésére a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.03.29.

Közösségi kert épül Marcalvárosban is

Újabb közösségi kert jön létre városunkban, ezúttal Marcalváros I-en. A ménfőcsanaki Málnakert mintájára alakítanák át a szervezők az Ikva utca Págisz Iskolához közelebbi felén, a tízemeletesek közötti háromszög alakú füves területet. Eddig csak a közösségi oldalon hirdették meg a lehetőséget és máris rengetegen jelezték, hogy lennének parcella tulajdonosok, hiszen a közösségi kert lényege, hogy a nagy kerten belül mindenki a saját kis területén, saját zöldségeit, virágait, gyümölcseit gondozza.

J. Kovács Andrea 2023.03.06.

Itt a tavasz, irány a terasz!

Melegszik az idő, elkezdődhetnek a kerti munkák. De mit csináljon, akinek nincs kertje? A jó időn felbuzdulva a Környezetvédelmi Osztály munkatársai is nekiláttak az ültetésnek.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.01.

Télen is népszerű a vásárcsarnok

A néhány éve megszépült, modern, az árusok és a vásárlók számára is 21. századi körülményeket biztosító vásárcsarnok télen is népszerű. Legalábbis erről árulkodnak a Győr+ Média által megkérdezett kereskedők beszámolói. A piacosok állítják, a korábbi évekhez képest meglepően jó forgalmat hozott a január és a február is, annak ellenére, hogy például a hazai primőrök dömpingjére még várni kell és a magas infláció sem kedvező. Nem csak élelmiszer fronton bonyolít jó forgalmat a csarnok, a bevásárlók utcájában is szépen fogynak a portékák.

Szerző és fotó: Kárpát Zsolt 2023.02.18.

Nem ördögtől való a metszés

Szombaton délelőtt, a Győrszentiván melletti gyümölcsösben rendeztek bemutató fametszést a győri kertbarátoknak. Az eseményen tapasztalt szakemberek, többek között Ujhelyy Károly mutatta meg, hogyan kell szakszerűen eltávolítani a fákról a felesleges ágakat.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.02.15.

Piac: az erős január után tovább nőnek az árak

2023 januárjában több mint 25 százalékkal haladták meg a fogyasztói árak az egy évvel korábbit, ez derül ki a KSH friss adataiból. A számok alapján az élelmiszerek 44 százalékkal drágultak egy év alatt. Az áremelkedések ellenére a Vásárcsarnok Győr+ Média által megkérdezett kereskedői meglepően erős januárt zártak. A piacosok a jövőt illetően is bizakodóak, pedig ők is tapasztalják, hogy az árak tovább robognak felfelé.

Győr+ 2022.12.19.

Egy elfeledett gyümölcs, amely szuper télire

Épp karácsonyra lesz mézédes az a finom és egészséges, ám elfeledett gyümölcs, amelyet régen, a királyi udvarokban a legértékesebb csemegék között tartottak számon: a naspolya.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2022.11.16.

Vitaminbombákkal a megbetegedések ellen

Ha ősz, akkor egyre hidegebb idő és egyre több megfázásos jellegű megbetegedés. Általában erről szól ez az évszak, kivéve, ha minél több vitamint és ásványi anyagot juttatunk a szervezetünkbe. Ebben az időszakban különösen fontos az egészséges táplálkozás, a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása. A győri Vásárcsarnokban is megjelentek már azok a vitaminbombák, amik sokat segíthetnek abban, hogy megőrizzük egészségünket. Hazai almából és déli gyümölcsökből dömping van a piacon, de jól fogynak a házi savanyúságok is.

Hirdetés