Címke: gyűjtemény
Hirdetés
Fotó és szerző: Győr+ Média 2023.10.25.

Jubileumi levéltári nap

A 25. Győri és 11. Kisalföldi levéltári napot rendezték meg a Brenner János Hittudományi Főiskolán.

HAK 2023.10.15.

Huszonöt éve szeretjük a Győri Régiségvásárt! – sok fotóval!

Jeles születésnaphoz érkezett a Győri Régiségvásár október 15-én, ugyanis 25. születésnapját ünnepelte. Negyed évszázada része már a győriek és a környéken lakók életének, s bízunk benne, még hosszú-hosszú évtizedekig járhatunk nézelődni, vásárolni, beszélgetni.

Havassy Anna Katalin 2023.08.05.

„Szeretném megmutatni, milyen jó gyerekkorunk volt!”

Régi játékokat gyűjt Laposa István, egészen pontosan főleg Schenk-katonákat. Ott volt az idei Győrkőcfesztiválon is egy látványos kiállítással, és örömmel töltötte el, hogy sok apuka rácsodálkozott a régi kedves játékokra. Ismerjük meg egy kicsit jobban Istvánt, aki a boldog gyermekkor egy szeletének lelkes őrzője.

Zombai-Kovács Ákos 2021.12.03.

Gárdonyi Iskola: 100 év, 100 fa, 100 bagoly

Meglepetés ajándékot kapott a Gárdonyi Géza Általános Iskola. Az idén 100 éves intézmény néhány nappal ezelőtt 100 fát ültetett a jubileum tiszteletére, ezúttal pedig több, mint 100 darab bagolyfigurát kaptak az iskola egykori diákjától, Horváth Ferenctől. Feri bácsi 20 év alatt komoly bagoly gyűjteményt halmozott fel, ám most szívesen válik meg figuráitól. A kisebb-nagyobb baglyok egy részét a Gárdonyinak, másik részét pedig a Bagolyvár gyermekotthonnak ajánlotta fel a gyűjtő, aki a diákoknak kis előadást is tartott arról, miért érdemes bármit is gyűjteni.

Hirdetés