Hirdetés
Címke: Győri Egyházmegyei Karitász
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2021.12.02.

Lélekemelő önkéntesség

Két győri hölgy, Kutrovits Erzsébet és Muzslai Jánosné a közelmúltban Caritas Hungarica Díjat vehettek át Budapesten. A díjjal immár tíz éve az egyházmegyékben tevékenykedő önkéntesek munkáját ismeri el a katolikus segélyszervezet országos központja.

J. Kovács Andrea 2021.11.15.

Karitász önkéntesek találkozója

Két év után először szervezett találkozót a Győri Egyházmegyei Karitász plébániai önkéntes csoportjainak november 13-án, szombaton a győri Káptalandombon, hogy szakmailag és lélekben is megerősíthesse a szeretetszolgálatban tevékenykedőket. - tájékoztatta a Győr Pluszt Paksa Balázs, a szervezet kommunikációs referense.

Győr+ 2021.09.20.

Közös örömben osztozva a családokért

Katolikus Karitász 6 sátorban zajló változatos foglalkoztató programjaihoz a Győri Egyházmegyei Karitász 12 fős csapata is csatlakozott az Eucharisztikus Kongresszuson.

Ficsór Dávid 2021.09.04.

Szeretetvendégséget tartottak a hajléktalanoknak

Szeptember 4-én országszerte 5000 rászorulót vendégelnek meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 0. napján. A Szeretetvendégség célja az, hogy tanúságtételként a világ felé kézzelfoghatóan mutassa be Jézus szeretetét, aki kenyér formájában adta magát.

J. Kovács Andrea 2021.08.26.

Jól indult a Győri Karitász programja

A Győri Egyházmegyei Karitász idén júniusban indította Szent Katalin idősgondozási programját, hogy hatékony segítséget és lelki támaszt nyújtson az öreg, beteg, elmagányosodott embereknek. Az első hónapok tapasztalatairól kérdeztük Molnár Rudolfnét, a szervezet munkatársát, a program vezetőjét.

Győr+ 2021.08.12.

Hűsítő dinnyeadomány a nyár hevében

Mintegy 3,2 tonnányi étkezési dinnyét kapott a Győri Egyházmegyei Karitász a nyári hőségben, hogy a vele kapcsolatban álló rászorulókat ezzel is segíthesse.

Győr+ 2021.07.26.

Idősgondozási programot indít a Győri Karitász

2021 nyarán, a koronavírus-járvány enyhülésével, gondos, megfontolt előkészítő háttérmunka után Szent Katalin idősgondozási programot indít a Győri Egyházmegyei Karitász, hogy hatékony segítséget és lelki támaszt nyújtson idős, beteg, elmagányosodott embertársaink részére. A program további célja, hogy ösztönözze a karitász helyi önkéntes csoportjai által jelenleg is végzett idősgondozási tevékenységet.

Győr+ 2021.06.27.

Otthont adni, fejleszteni, szeretni

Foglalkoztató-avatóval és jótékonysági koncerttel ünnepelte június derekán a Győri Egyházmegyei Karitász, hogy harkai csoportjának és a környékbeliek széles összefogásának köszönhetően szintet lépett a fogyatékkal élő helyi fiatalok segítése.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat