Címke: Győri Egyházmegyei Karitász
Hirdetés
Győr+ 2024.02.29.

Ilyen egy Tartós szeretet!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden évben meghirdeti hazánk katolikus templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A Tartós szeretet elnevezésű, országos gyűjtés során a Katolikus Karitász gyűjt tartósélelmiszert, amelyet még húsvét előtt eljuttat a rászoruló családoknak.

Győr+ 2024.01.29.

Elismerésben részesült a Karitász önkéntese

Tizenhét éve tartó, kiemelkedő szeretszolgálati munkája elismeréseként önkéntességi díjat vehetett át Weiszné Sáling Éva, a Győri Egyházmegyei Karitász csoportvezetője.

J. Kovács Andrea 2024.01.19.

Kihívásokkal teli évet zárt a Karitász

Mozgalmas, kihívásokkal teli évet zárt a Győri Egyházmegyei Karitász, s nem lesz unalmas az előttük álló időszak sem. Minderről Lőrincz Attila, a szeretetszolgálat igazgatója nyilatkozott a Győr Plusz Médiának.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.12.20.

Karácsonyvárás a Karitásszal

Több állomásos programsorozattal készült idén a Győri Egyházmegyei Karitász Krisztus születésére, vagyis karácsonyra. A Karitász célja ezúttal is az volt, hogy az adventi előkészületek során minél több rászoruló családot támogathasson. A tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított Gyerekek Karácsonya ezúttal is nagy siker volt, de a korábbi esztendők után ebben az évben, új formában megrendezett Hajléktalanok Karácsonya is elérte célját, hiszen sok fedél nélkül élőnek szépítették meg az ünnepvárást.

Szöveg és fotó: Paksa Balázs/Győri Egyházmegyei Karitász 2023.12.07.

Közösségi karitász-kert sarjadt Szanyban

Régiónkban egyedülálló kezdeményezésként a szanyi önkéntes csoport idén új szintre emelte a Katolikus Karitász Zöldellő kertek-programját: a vetőmag mellé földet, gondoskodást és közösséget adott.

Győr+ 2023.12.01.

Angyalbatyut gyűjt a Karitász!

Ahogy minden évben, az adventi időszak közeledtével idén is angyalbatyuk gyűjtésébe kezd a Katolikus Karitász, melynek célja, hogy a szegény sorsú gyermekek számára is ajándék kerüljön a karácsonyfa alá. A Győri Egyházmegyében négy ponton is gyűjtenek.

J. Kovács Andrea 2023.11.22.

Szent Erzsébet példáját követték az ovisok

Kedves esemény helyszíne volt a Prohászka Óvoda. Az ovisok Szent Erzsébet példáját követve játékokat gyűjtöttek a rászorulóknak. Az apróságok lelkesen és nagy izgalommal vettek részt az akcióban. A gondosan elkészített csomagokat Barni, Boti, Marci, Emília, Boróka és Laura nyújtotta át a Karitász munkatársának.

Szerző és fotó: Farkas Mónika 2023.11.20.

Segíts, hogy segíthessünk!

„Ne fordítsd el arcodat a szegénytől!” - szólt Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára. Ehhez igazodott a Győr+ Este műsora. Farkas Mónika, a Győri Egyházmegyei Karitász igazgatóját, Lőrincz Attilát kérdezte.

Hirdetés