Címke: gyermekvédelem
Hirdetés
Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2023.05.12.

Az iskolai gyermekvédelemről tanácskoztak

A gyermekvédelem volt a középpontjában a Jogtudatosan az iskolában című rendezvénysorozat harmadik szakmai napjának, melynek ezúttal is az egyetem jogi kara adott otthont.

Győr+ 2023.01.23.

Gyermekvédelmi pályázat: kiemelkedően teljesítettek a széchenyisek

A Széchenyi István Egyetem két munkatársát, Soósné dr. Kiss Zsuzsannát, az Egészség- és Sporttudományi Kar tanszékvezető habilitált egyetemi docensét és Takács Katalint, a Tanárképzési és Módszertani Főigazgatóság képzési szakreferensét is díjazták azon a Janusz Korczak nevével fémjelzett tudományos pályázaton, amelyet a gyermekekkel foglalkozó szakemberek, oktatók, kutatók számára írtak ki nemrégiben.

Győr+ 2022.09.14.

Otthont nyújtanak családjukat nélkülöző gyermekeknek

Új nevelőszülőket köszönthet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Győr-Moson-Sopron megyében, véget ért ugyanis az Ágota Alapítvány közreműködésével folyó, ez irányú képzés. Kedden hat a megyében élő család vehette át tanúsítványát, ők hamarosan családjukból kiemelt gyerekeket fogadhatnak az otthonaikba.

MTI 2022.06.14.

Gyermekvédelmi fejlesztést jelentett be az Instagram

A szülői felügyeletet biztosító frissítéssel reagál hamarosan az Instagram azokra a vádakra, miszerint eddig nem védte kellően a kiskorú felhasználóit - jelentette be az Instagramot működtető Meta cég franciaországi közkapcsolati felelőse.

Győr+ 2022.04.04.

Érvénytelen lett a gyermekvédelmi népszavazás

Bár a gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson közel három és fél millióan nyilvánítottak véleményt és a kérdésekre adott válaszokra az elsöprő többség nemmel válaszolt, a referendum mégsem tekinthető érvényesnek.

Zombai-Kovács Ákos 2021.12.08.

Népszavazás lesz a gyermekvédelemről

Döntött az Országgyűlés, négykérdéses népszavazás lesz a gyermekvédelemről. A referendumot a köztársasági elnök írja majd ki. A kormány, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tájékoztatása szerint erőteljes kampányba kezd, hogy minél többen menjenek el a népszavazásra és mind a négy kérdésre mondjanak nemet, mert csak így lehet megvédeni a gyerekeket az LMBTQ-lobbitól. A Győrplusznak a város két országgyűlési képviselője beszélt arról, hogy a gyerekek szexuális neveléséről csak a szülők dönthetnek.

Mireider Máté 2021.06.21.

Településeken át ível a szociális védőháló

A Nagyszentjánosi Bakony-ér Gyermekjóléti és Családsegítő Intézmény 2013. január 1-jén kezdte meg működését. Fenntartója a Nagyszentjánosi Bakony-ér Többcélú Társulás, amely öt önkormányzatot tömörít: Nagyszentjános, Bőny, Mezőörs, Pér és Rétalap települések.

Hirdetés