Címke: gyermekvállalás
Hirdetés
Földvári Gabriella 2024.02.12.

Több gyerek, kevesebb házasság

Több gyermek született, de kevesebb házasság köttetett tavaly, mint egy évvel korábban városunkban. Az elmúlt év győri anyakönyvi statisztikáiról Kissné Pápai Andreával, a hivatal vezetőjével beszélgettünk.

Földvári Gabriella 2024.01.16.

Panka az év első győri babája

Győr idei elsőszülött babáját, Kozák Pankát és családját látogatta meg kedden dr. Dézsi Csaba András polgármester nádorvárosi otthonukban. A gyönyörű kislány január elsején, hajnali 6 óra 18 perckor született, 50 centiméterrel és 3380 grammal.

Győr+ 2024.01.16.

Tizenhárom éves a családi adórendszer

Tizenhárom éves a családi adórendszer Magyarországon, valamint a többféle adómentesség és kedvezmény, amik révén 3600 milliárd forinttal több maradt a családoknál. Erről Győr országgyűlési képviselője beszélt Híradónknak.

Szerző és fotó: Győr+ Rádió 2023.12.11.

Saját történet a Nem jön a baba záró adásában

Amikor annak kell mesélnie, aki általában kérdez, az egyszerre izgalmas és ijesztő feladat. Bajzát Zsuzsi kolléganőnk erre vállalkozott, hiszen 10 részes Nem jön a baba című műsora ebben a hónapban véget ért. Férjével ezúttal a saját történetüket mesélték el.

Győr+ 2023.10.26.

CSOK Plusz rázhatja fel Csipkerózsika-álmából a lakáspiacot

Megjelentek az új lakástámogatási program, a CSOK Plusz legfontosabb paraméterei, amely alapvetően a Babaváró támogatás logikáját követi, és a gyermeket vállaló családoknak valódi segítséget adhat mind az első lakás megvásárlásához, mind a család bővülése miatt nagyobb lakásba történő költözéshez a maximális értékhatáron belül - derül ki egy elemzéséből, amely szerint a jelenleg érvényben lévő, nagyvárosi CSOK-ra jogosultaknak érdemes lesz sietniük az év végén kifutó támogatások miatt.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.10.13.

Szívekben fogant gyerekek

Speciális részéhez érkezett a Nem jön a baba című műsor a Győr+ Rádióban. A családdá válásnak nagyon sok módja van, ide tartozik az örökbefogadás is. Ez az első hallásra bonyolult, és hosszadalmas folyamat sok érdeklődőt eltántorít már az elején, de azok akik kitartanak egy olyan felemelő szülő-gyermek kapcsolatot alakíthatnak ki, ami semmihez sem hasonlítható. Hiszen gyerekek nem csak az édesanya testéből, hanem a szívéből is születhetnek.

Győr+ 2023.09.15.

Orbán Viktor: megvédjük a családokat minden kormányzati eszközzel!

A többi között a családok védelméről és támogatásáról is beszélt Orbán Viktor a Jó reggelt Magyarország! című reggeli rádióműsorban. A miniszterelnök elmondta: 160 ezerrel több gyerek született a családpolitikai lépések miatt, de most már mindenkit az érdekel, hogyan lehetne még tovább jutni.

Hirdetés