Hirdetés
Címke: gyerekek
Hirdetés
Tóth Vivien 2021.08.11.

Hat fejlesztő hatás, amit a gyurma nyújt a gyermeknek

A gyurmázás remek szórakozás a kisgyerekek körében, amit már másfél éves kor után bátran megismertethetünk velük. Amellett, hogy felfedezi a képzelőerejének a határait, játékosan fejleszt és nyugtató hatással van az idegrendszerre is.

Szigethy Teodóra 2021.07.04.

Otthon biztonságban van a gyermek?

A nyár tele van veszéllyel, kezdve azzal, hogy sok szülő ilyenkor egyedül hagyja otthon a gyermekét. Azt hisszük, saját lakásunk falai között biztonságban tudhatjuk őket, pedig gyakran ilyenkor is előfordulhat baj.

Szigethy Teodóra 2021.07.04.

A kisgyermekkori barátságok természete

„Nem én voltam, hanem a Dudi, ő mondta, hogy szabjam szét a papírokat, mert jó móka” – mondta a négyéves Eszter, miután anyukája rajtakapta, hogy a kislány egy tépett papírkupacon ül. Dudi egy elképzelt kis barát, akinek Eszter gyakran megterít a játékkonyhában, s akivel gyakran követnek el huncutságokat. Udvardi-Vörös Zsófia gyermekpszichológussal a gyermekbarátságokról, azok fejlődéséről beszélgettünk.

Szigethy Teodóra 2021.03.08.

Akik kitárják a szívüket és az otthonukat

A gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyerekek ma már nem nagy létszámú intézetekben, hanem nevelőszülőknél vagy lakásotthonokban élnek, így kisebb, szeretetteljes közösségbe kerülnek rögtön az után, hogy traumát éltek át. Azért, hogy a vér szerinti családjukból kiemelt gyermekek is családban nőhessenek fel, érezzék annak megtartó erejét, a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampányt indított megyénkben az itteni hálózatot működtető Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.

Szigethy Teodóra 2021.03.08.

Szörnyek márpedig léteznek

Hogy hol? A gyermeki képzelet országában. Van rá bizonyíték? Látták gyermek lelki szemek. De nem kell aggódni, előbb-utóbb kihalnak. Hogyan segíthetünk a kicsiknek, hogy ne rettegjenek a mindenhonnan előbukkanó szörnyektől és szellemektől, Udvardi-Vörös Zsófia pszichológus adott tanácsot.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat