Címke: geotermikus energia
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.04.27.

Dr. Dézsi: megnyugtató eredmények után is folytatódnak a mérések!

Két hét után ismét vizitet tartott csütörtökön dr. Dézsi Csaba András rádiónkban. A városvezető elsőként a környezet szempontjából fontos témákat érintett, így szó esett a levegőszennyezettségi mérésről, a geotermikus hőről, de a közterületi fűnyírásról is.

Mireider Máté 2023.04.20.

Rekordmennyiségű geotermikus hőt termeltek tavaly Győrben

A három termelő és két visszasajtoló kútból, a Bőnyi Hőközpontból és a mintegy 17 km hosszú geotermikus hőszállító rendszerből álló Győri Geotermikus Rendszer az elmúlt évben rekordmennyiségű, több mint 1 millió GJ hőenergiát termelt, melynek két legnagyobb felhasználója Győr városa és az Audi Hungaria Zrt. Ennek alkalmából Gyimóthy Dénes, a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke emlékplakettet adott át dr. Dézsi Csaba Andrásnak, Győr város polgármesterének, Alfons Dintnernek, az Audi Hungaria igazgatósága elnökének és Németh Zoltánnak, Győr-Moson-Sopron Vármegye Közgyűlése elnökének.

Németh Boglárka 2023.02.10.

Győrben is a geotermikus energiáé a jövő

Fontos, hogy Magyarországon is minél szélesebb körben alkalmazzák a geotermikus energiát, mert az rengeteg előnnyel jár az önkormányzatok, a cégek és a háztartások számára is. Ez hangzott el pénteken, a Városházán tartott rendezvényen, amit egy többállomásos országos sorozat részeként hívott életre a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága.

Hirdetés