Címke: Franciaország
Hirdetés
Mireider Máté 2023.07.04.

Zavargások Franciaországban, 12 éves tüntetők is őrizetben

Napok óta több ezer rendőr, és még több tüntető van Franciaország városaiban. A zavargások egy 17 éves fiú halála miatt robbantak ki: egy rendőr intézkedés közben lőtte le a fiatalt, utóbb kiderült: jogtalanul.

MTI 2023.07.02.

Svájcra is átterjedt a franciaországi erőszakhullám

A rendőri erőszak miatt kitört franciaországi zavargások elérték Svájcot is: a rendőrség vasárnapra virradóra hét embert tartóztatott le a francia határhoz közeli Lausanne városában - jelentette a Keystone-SDA hírügynökség.

MTI 2023.06.28.

Zavargások törtek ki Franciaországban

Megmagyarázhatatlannak és megbocsáthatatlannak nevezte Emmanuel Macron azt, hogy egy rendőr lelőtt egy 17 éves fiatalt a Párizshoz közeli Nanterre-ben. Az eset után több helyütt zavargások törtek ki.

Sándor Szigeti 2022.09.13.

Meghalt Jean-Luc Godard

Meghalt Jean-Luc Godard Oscar-díjas filmrendező, a francia újhullámos mozi keresztapja, aki a hatvanas években tabutémák feldolgozásával és újszerű technikák alkalmazásával forgatta fel a filmművészetet.

Győr+ 2022.03.23.

Komoly figyelmeztetést küldött Szergej Lavrov – Cikkünk frissül!

Emmanuel Macron francia államfő kedden ismételten beszélt orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, de az egyórás telefonbeszélgetésen nem sikerült megállapodásra jutni a francia fél által reklamált tűzszünetről Ukrajnában - jelezte a francia elnöki hivatal. Szerdán is tudósítunk a háború eseményeiről, kövesse frissülő hírfolyamunkat!

mti 2021.12.13.

Hazánkba látogatott a francia elnök

A hazaszeretet, Európa megerősítése és az európai stratégiai autonómia kérdésében "egyet fogunk érteni Macron elnök úrral" - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Emmanuel Macron francia államfővel közösen tartott sajtónyilatkozatában hétfőn Budapesten.

mti 2021.06.09.

Pofon ütötték Emmanuel Macront

Kézfogásnak indult, aztán másképp fejeződött be. Egy hajszálon múlt, hogy a testőrök nem tudták megakadályozni. A helyszín a a Franciaország délkeleti részén, a Rhone folyó partján fekvő Tain-l'Hermitage volt.

mti 2021.04.23.

Halálra késeltek egy francia rendőrnőt, a támadót lelőtték

Halálos késszúrás ért egy rendőrnőt a franciaországi Rambouillet-ben a kora délutáni órákban, a támadót meglőtték és őrizetbe vették, de később belehalt sérüléseibe - közölte pénteken az Europe 1 rádió és a BFM hírtelevízió.

mti 2021.03.01.

Börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt

Egy év letöltendő és két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte befolyással való üzérkedés és korrupció miatt Nicolas Sarkozy volt francia államfőt hétfőn a párizsi büntetőbíróság.

Hirdetés