Címke: Franciaország
Hirdetés
MTI 2024.01.08.

Lemondott a francia miniszterelnök

Benyújtotta kormánya lemondását hétfőn Élisabeth Borne francia miniszterelnök, és Emmanuel Macron köztársasági elnök elfogadta.

MTI 2023.10.18.

Bombariadó volt több franciaországi repülőtéren is

Franciaországban kilenc regionális repülőteret kiürítettek szerda délelőtt e-mailben érkezett merényletfenyegetések miatt, de a szükséges ellenőrzéseket követően több helyen már újraindult a forgalom - jelezték hivatalos források.

Mireider Máté 2023.07.04.

Zavargások Franciaországban, 12 éves tüntetők is őrizetben

Napok óta több ezer rendőr, és még több tüntető van Franciaország városaiban. A zavargások egy 17 éves fiú halála miatt robbantak ki: egy rendőr intézkedés közben lőtte le a fiatalt, utóbb kiderült: jogtalanul.

MTI 2023.07.02.

Svájcra is átterjedt a franciaországi erőszakhullám

A rendőri erőszak miatt kitört franciaországi zavargások elérték Svájcot is: a rendőrség vasárnapra virradóra hét embert tartóztatott le a francia határhoz közeli Lausanne városában - jelentette a Keystone-SDA hírügynökség.

MTI 2023.06.28.

Zavargások törtek ki Franciaországban

Megmagyarázhatatlannak és megbocsáthatatlannak nevezte Emmanuel Macron azt, hogy egy rendőr lelőtt egy 17 éves fiatalt a Párizshoz közeli Nanterre-ben. Az eset után több helyütt zavargások törtek ki.

Sándor Szigeti 2022.09.13.

Meghalt Jean-Luc Godard

Meghalt Jean-Luc Godard Oscar-díjas filmrendező, a francia újhullámos mozi keresztapja, aki a hatvanas években tabutémák feldolgozásával és újszerű technikák alkalmazásával forgatta fel a filmművészetet.

Győr+ 2022.03.23.

Komoly figyelmeztetést küldött Szergej Lavrov – Cikkünk frissül!

Emmanuel Macron francia államfő kedden ismételten beszélt orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, de az egyórás telefonbeszélgetésen nem sikerült megállapodásra jutni a francia fél által reklamált tűzszünetről Ukrajnában - jelezte a francia elnöki hivatal. Szerdán is tudósítunk a háború eseményeiről, kövesse frissülő hírfolyamunkat!

mti 2021.12.13.

Hazánkba látogatott a francia elnök

A hazaszeretet, Európa megerősítése és az európai stratégiai autonómia kérdésében "egyet fogunk érteni Macron elnök úrral" - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Emmanuel Macron francia államfővel közösen tartott sajtónyilatkozatában hétfőn Budapesten.

Hirdetés