Halálos kimenetelű lőfegyveres incidens történt az éjszaka Párizs közelében

MTI https://depositphotos.com/home.html
2024.05.04. 13:00

Halálos kimenetelű lőfegyveres incidens történt péntek éjszaka a Párizshoz közeli Seine-Saint-Denis megyében: egy ember meghalt, hárman súlyosan megsebesültek - közölték igazságügyi források.

Az eset Sevran településen, egy parkolóban történt, a fegyveres elmenekült. A sebesülteket kórházba szállították a mentők, de nem a legközelebbibe, mert oda nem sokkal korábban már beszállítottak három másik embert lőtt sebbel – tette hozzá egy rendőrségi forrás. Ezekkel az incidensekkel kapcsolatban szombat délelőttig nem történt őrizetbe vétel.

A sevrani bűnügyben szervezetten elkövetett szándékos emberölés és emberölési kísérlet, valamint bűnszövetkezethez tartozás vádjával vizsgálat indult – közölte az illetékes ügyészség.

Stéphane Blanchet, Sevran polgármestere az AFP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy információi szerint drogkereskedelemmel kapcsolatos leszámolás történt.

A Franciaország legszegényebb megyéjének számító Seine-Saint-Denis – ahol lakosságarányosan a legtöbb bevándorló él az országban – régóta hírhedt rossz közbiztonságáról.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #bűnügy | #Franciaország |