Címke: Finnország
Hirdetés
MTI 2024.06.10.

Megőrizte pozícióját a miniszterelnök pártja Finnországban

Megerősítette pozícióját Finnországban az európai parlamenti választáson Petteri Orpo miniszterelnök jobbközép Nemzeti Koalíciója, amely a szavazatok közel 25 százalékát szerezte meg, 4 százalékponttal többet az előzőnél, ami 4 képviselői helyet jelent neki - derül ki a csaknem végleges eredményekből (99 százalék).

MTI 2023.04.04.

Finnország a NATO 31. tagja lett

Finnország hivatalosan a NATO tagjává vált kedden, miután képviselői letétbe helyezték országuk csatlakozásának ratifikációs okmányait az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének brüsszeli székházában - közölte a NATO.

MTI 2023.04.03.

Finnország kedden a NATO tagjává válik

Finnország kedden a NATO 31. tagjává válik - közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben hétfőn, a tagállamok külügyminisztereinek másnap kezdődő, kétnapos tanácskozását megelőzően tartott sajtótájékoztatóján.

Csollán Tamara 2022.11.16.

Finnországban erősítette tovább nemzetközi kapcsolatait a SZE

Sikeres uniós pályázat esetén egy belga és egy spanyol egyetemmel bővülhet a Regionális Egyetemi Hálózat-Európai Egyetem (RUN-EU), amelynek a Széchenyi István Egyetem is tagja – dőlt el a szervezet finnországi rendezvényén. A nemzetközi kapcsolatait folyamatosan erősítő győri intézmény vállalta, hogy hozzájárul a konzorcium pályázata kutatási és harmadik missziós pillérének elkészítéséhez.

Hirdetés