Címke: fenyőfa
Hirdetés
Földvári Gabriella 2022.01.07.

Búcsú az ünnepi fényektől

Vízkereszt azaz, január 6-a után elbúcsúzhatunk a győri ünnepi díszkivilágítástól, a feldíszített fenyőfáktól. A szakemberek ekkortól kezdik meg elbontani az ünnepi kellékeket a városban.

Győr+ 2022.01.05.

Folyamatosan gyűjtik a kidobott karácsonyfákat

A Győr-Szol Zrt. már a karácsonyi ünnepek előtt kihelyezte a fenyőgyűjtő helyeket jelző ketreceket illetve táblákat a város közterületeire. A kidobott karácsonyfák elszállítása folyamatosan történik, két-három naponta minden gyűjtőpontról elviszik a növényeket.

J. Kovács Andrea 2021.12.12.

Téli anziksz: almák és fenyők

Az ókori görögök az agórát megszentelt területnek tartották, ahová a bűnösök nem léphettek be. Ez volt a város társadalmi és kereskedelmi központja, itt zajlott életük minden fontos történése. S bár azóta eltelt két és fél évezred, valami nem változott. Az igazi piac ma is több, mint pusztán kereskedelmi helyszín. Hogy pontosan mennyivel, s hogy kinek mit jelent? Sorozatunkban ennek próbálunk utánajárni a belvárosi piacon.

Győr+ 2021.12.08.

A legdrágább fenyőfajta a legnépszerűbb

A fenyőfák árának idei ünnepre várt 10-20 százalékos emelése nem okoz érdemi változást a vásárlási szokásokban, a vevők 54 százaléka továbbra is a nordmann fenyő iránt érdeklődik - derül ki az Agroinform.hu múlt heti felméréséből.

Pécskai István 2021.12.07.

Műfenyő vagy élő fa?

Az idei esztendő utolsó előadását tartotta a Mathias Corvinus Collegium Győr Képzési Központ. Szebenyi Péter zöld influenszer, környezetmérnök beszélt arról, hogyan ünnepeljünk karácsonykor környezettudatosan. Műfenyőt vagy élő fenyőt vásároljunk-e.

mti 2021.11.23.

10-20 százalékkal kerül többe idén a fenyőfa

Idén várhatóan 10-20 százalékkal emelkedik a karácsonyfa ára, elsősorban a szállítási- és a munkabérköltségek növekedése miatt - közölte a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Győr+ 2020.12.28.

Fenyőgyűjtés Győrben

A Győrben összegyűjtött mintegy 35.000 – 40.000 darab karácsonyfát hasznosítják, a Győr-Szol emiatt külön kéri: semmilyen díszt, kiegészítőt ne hagyjunk a fákon.

Földvári Gabriella 2020.12.20.

Régiségek és fenyőfák között sétáltunk a belvárosban

Utoljára tartottak régiségvásárt a Tarcsay úti piactéren. Árusokból és vásárlókból sem volt hiány a borongós decemberi aranyvasárnapon. Aki tehette, összekötötte a kellemest a hasznossal és beszerezhette az ünnep díszét, a fenyőfát is a piacon.

Hirdetés