Címke: fenyőfa
Hirdetés
Ferenczy Balázs 2023.12.12.

Adventi fenyő-kisokos

Sok család szeretne besegíteni a Jézuskának a tökéletes karácsonyfa kiválasztásában, egy átlagos lakásnál viszont több kérdés is felmerülhet.

MTI 2023.11.23.

Idén is lesz elég karácsonyfa

Idén is lesz elég karácsonyfa, a belföldi ültetvények kitermelése elkezdődött - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Győr+ 2023.11.22.

Karácsonyfa minden városrészben

Hagyomány Győrben, hogy a népszerű közösségi tereken, a városrészek központjaiban és a városi köztemetőkben fényfüzérrel díszített fenyőfák emelik karácsony ünnepének fényét. Idén sem lesz ez másként.

Győr+ 2023.10.01.

Fenyőfa-felajánlásokat várnak!

Hagyomány Győrben, hogy a népszerű közösségi tereken és a városrészek központjaiban fényfüzérrel díszített fenyőfák emelik az advent, a karácsony ünnepének fényét. Ahol lehetséges, ott helyben lévő fát díszítenek fel a szakemberek, másutt állított fa hozza közelebb a karácsony hangulatát. Az utóbbi években a lakosság jóindulatú felajánlásaiból kerültek ki azok a fenyők, amelyeket - az adott helyszínen élő fa hiányában - a közterületre állítottak, majd díszítettek.

Győr+ 2023.01.02.

Fenyőgyűjtés ünnep után

Vannak, akik már közvetlenül az ünnep után, vannak akik vízkeresztkor, de olyanok is akadnak akik csak január végén bontják le az ünnepi díszbe öltöztetett fenyőjüket. A fákat ne a szemetesbe, ne a hulladéksziget, vagy a kuka mellé dobjuk, hanem vigyük el a kijelölt gyűjtőpontokra. Városszerte 110 gyűjtőhelyet jelölt ki erre a célra a Győr-Szol Zrt., akik elszállítják és hasznosítják a fákat.

Földvári Gabriella 2022.01.07.

Búcsú az ünnepi fényektől

Vízkereszt azaz, január 6-a után elbúcsúzhatunk a győri ünnepi díszkivilágítástól, a feldíszített fenyőfáktól. A szakemberek ekkortól kezdik meg elbontani az ünnepi kellékeket a városban.

Győr+ 2022.01.05.

Folyamatosan gyűjtik a kidobott karácsonyfákat

A Győr-Szol Zrt. már a karácsonyi ünnepek előtt kihelyezte a fenyőgyűjtő helyeket jelző ketreceket illetve táblákat a város közterületeire. A kidobott karácsonyfák elszállítása folyamatosan történik, két-három naponta minden gyűjtőpontról elviszik a növényeket.

J. Kovács Andrea 2021.12.12.

Téli anziksz: almák és fenyők

Az ókori görögök az agórát megszentelt területnek tartották, ahová a bűnösök nem léphettek be. Ez volt a város társadalmi és kereskedelmi központja, itt zajlott életük minden fontos történése. S bár azóta eltelt két és fél évezred, valami nem változott. Az igazi piac ma is több, mint pusztán kereskedelmi helyszín. Hogy pontosan mennyivel, s hogy kinek mit jelent? Sorozatunkban ennek próbálunk utánajárni a belvárosi piacon.

Hirdetés