A Dunakapu téren még szórakozhatunk

Búcsú az ünnepi fényektől

fotó: O. Jakócs Péter/Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2022.01.07. 09:04

Vízkereszt azaz, január 6-a után elbúcsúzhatunk a győri ünnepi díszkivilágítástól, a feldíszített fenyőfáktól. A szakemberek ekkortól kezdik meg elbontani az ünnepi kellékeket a városban.

A belvárosban összesen mintegy 4.000 led-sort, 18 kilométer fényfüzért, több tucat látványelemet kell eltávolítani. A díszítést advent előtt hat kosaras autóval 16 villanyszerelő öt héten át szerelte fel, a bontás is ugyanennyi munkaerőt, de valamivel kevesebb időt vesz majd igénybe.

Idén újdonságként Radnóti Ákos alpolgármester kezdeményezésére díszvilágítást kapott Adyvárosban az Ifjúság körút, 28 platánfa törzsére, főágára raktak fényfüzért, melyhez 2 kilométernyi kábelt használtak fel. A díszkivilágítás elbontását az Útkezelő Szervezet koordinálja és a Vill-Korr Hungária Kft. végzi.

Minden városrész központjában, valamint a temetőkben, összesen 47 helyszínen adtak ünnepi hangulatot a feldíszített fenyőfák, ebből 27 fát a Győr-Szol Zrt. állított fel a kijelölt helyszínen. Ezek elszállítása a díszítés leszedését követően jövő héttől folyamatosan megtörténik.

Jó hír viszont, hogy a Dunakapu téren január 31-ig lehet korcsolyázni, a felállított 40 méter magas, 114 személyes óriáskerékből pedig február 28-ig csodálhatjuk meg a várost, és ugyancsak február végéig dodzsemezhet, akinek kedve támad.