Hirdetés
A Dunakapu téren még szórakozhatunk

Búcsú az ünnepi fényektől

fotó: O. Jakócs Péter/Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2022.01.07. 09:04

Vízkereszt azaz, január 6-a után elbúcsúzhatunk a győri ünnepi díszkivilágítástól, a feldíszített fenyőfáktól. A szakemberek ekkortól kezdik meg elbontani az ünnepi kellékeket a városban.

Hirdetés

A belvárosban összesen mintegy 4.000 led-sort, 18 kilométer fényfüzért, több tucat látványelemet kell eltávolítani. A díszítést advent előtt hat kosaras autóval 16 villanyszerelő öt héten át szerelte fel, a bontás is ugyanennyi munkaerőt, de valamivel kevesebb időt vesz majd igénybe.

Hirdetés

Idén újdonságként Radnóti Ákos alpolgármester kezdeményezésére díszvilágítást kapott Adyvárosban az Ifjúság körút, 28 platánfa törzsére, főágára raktak fényfüzért, melyhez 2 kilométernyi kábelt használtak fel. A díszkivilágítás elbontását az Útkezelő Szervezet koordinálja és a Vill-Korr Hungária Kft. végzi.

Minden városrész központjában, valamint a temetőkben, összesen 47 helyszínen adtak ünnepi hangulatot a feldíszített fenyőfák, ebből 27 fát a Győr-Szol Zrt. állított fel a kijelölt helyszínen. Ezek elszállítása a díszítés leszedését követően jövő héttől folyamatosan megtörténik.

Jó hír viszont, hogy a Dunakapu téren január 31-ig lehet korcsolyázni, a felállított 40 méter magas, 114 személyes óriáskerékből pedig február 28-ig csodálhatjuk meg a várost, és ugyancsak február végéig dodzsemezhet, akinek kedve támad.

likeold
a fb oldalunkat