Címke: fenntarthatóság
Hirdetés
Bajzát Zsuzsi 2024.02.23.

Tavaszi gardróbcsere az Ökosikkel

Február 25-én vasárnap 14 és 17 óra között ruhacserére várják a környezettudatos vásárlókat immáron 5 helyszínen, a győri belvárosban.

Győr+ 2024.02.23.

Fenntartható és környezettudatos jövőért tevékenykedik a SZE mosonmagyaróvári kara

Az elmúlt években jelentősen megújult a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának képzési kínálata, infrastruktúrája, tovább bővült vállalati kapcsolatrendszere, és elindult a nemzetköziesítés útján. Fenntarthatóság, korszerű élelmiszertechnológiák, vidékfejlesztés és precíziós gazdálkodás – többek közt e hívószavak jellemzik az új irányvonalat. Dr. Szalka Éva dékánsága alatt megkezdett utat dr. Tóth Tamás viszi tovább.

Győr+ 2024.02.23.

Könyvtárhasználati Verseny lesz Győrben

Ebben a tanévben a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér ad otthont a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny országos írásbeli fordulójának.

J. Kovács Andrea 2024.02.19.

Szép siker a hulladékcsökkentési héten

Ismét rangos elismerést kapott a győri önkormányzat az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozatban. A közigazgatási kategóriában városunk második helyezést ért el a „Kevesebb hulladék, nagyobb újrahasználat. Adni mindig jó!” című 2023-as projekttel. Az elismerő oklevelet dr. Raisz Anikó, a környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár nyújtotta át dr. Laczkovits-Takács Tímea alpolgármester és Herman Etelka környezetvédelmi osztályvezető részére.

Földvári Gabriella 2024.02.05.

Tegyünk együtt a tiszta környezetért!

Győrben az emberek igényesek környezetükre, fontos számukra a közterületek tisztasága, a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. mindent meg is tesz, hogy hozzájáruljon ehhez az igényességhez. Nagy Csabával, a vállalat ügyvezetőjével beszélgettünk az elmúlt év eredményeiről és a jövőbeni feladatokról.

Csollán Tamara 2024.01.10.

SZE: fenntarthatóságra nevel kicsiket és nagyokat a LEGO élménypedagógia

A Széchenyi István Egyetem, a Büchl Hungaria Kft. és az Enviro Partner Kft. együttműködésében két éve létrejött RESZETT program célja, hogy a körforgásos gazdálkodás és a robotika segítségével játékosan fenntarthatóságra nevelje a következő generációt. A partnerek nemrégiben rendezvényen számoltak be a második fejlesztési év eredményeiről.

Győr+ 2023.12.18.

Így lehetsz környezettudatosabb az ünnepi vendégségek idején is

A közös étkezések az ünnep talán legkedvesebb részei mindenki számára. Szeretünk ilyenkor bőséget varázsolni az asztalra, ám egy kis odafigyeléssel a pazarlást felválthatja a tudatos gondolkodás is, ami nem csak a pénztárcánknak, hanem a Földnek is jól fog esni!

Győr+ 2023.12.05.

Fenntarthatóság: már a világranglisták is visszaigazolják a SZE eredményeit

A győri Széchenyi István Egyetem elkötelezett a fenntarthatóság iránt, amely áthatja oktatási és kutatás-fejlesztési tevékenységét, valamint a partnereivel kialakított együttműködéseit. Az intézmény e területen elért eredményeit támasztja alá, hogy már mindkét nagy nemzetközi minősítő szervezet – a Quacquarelli Symonds (QS) és a Times Higher Education (THE) – fenntarthatósági világranglistájára is felkerült.

Szöveg és fotó: Szentgyörgyi Anna 2023.11.21.

Mi fán terem a méhviaszos kendő?

A csomagolás fókuszával meghirdetett Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából körülnéztem a konyhámban, mi az, amivel valóban eredményesen csökkentem háztartási hulladékunkat és mi az, amiben még fejlődnöm kell. Büszkén nyugtáztam, hogy a méhviaszos kendők használata nálunk a családban sikersztori. Cikkemben annak jártam utána, hogyan készülnek ezek a termékek, miért népszerűek és Győr környékén hol lehet megbízható forrásból beszerezni őket – mert nem mindegy, mibe csomagolom, amit megeszek. 

Győr+ 2023.11.02.

Sport Forum Hungary: a Széchenyi István Egyetemen új technológiákkal támogatják a sport fejlődését

A győri Széchenyi István Egyetem az idén is résztvevője volt hazánk legnagyobb sportkonferenciájának, a Sport Forum Hungary-nek. Az intézmény mérnöki képzései, a fenntarthatóságot szolgáló technológiai újításai és kutatás-fejlesztési tevékenysége révén sok szálon kötődik a mobilitáshoz. A fórumon e terület sporttal kapcsolatos vetületeit, a sportfejlesztés szempontjából is jelentős egyetemi innovációkat is bemutatták.

Hirdetés