Címke: fenntarthatóság
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2023.09.21.

Konkrét: Fenntartható energiagazdálkodás a Klíma Expón

A fenntartható energiagazdálkodás lesz a középpontjában a Győri Klíma Expónak, mely október 5. és 7. között várja az érdeklődőket az Olimpia Sportparkban. A rendezvény kapcsán a Konkrét legutóbbi adásában dr. Czipf Csongor a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakembere beszélt a többi között az energiaközösségek fontosságáról, azok kialakításáról.

Győr+ 2023.09.15.

Fesztivál a környezettudatosság jegyében

Kevesebb mint egy hónap múlva startol a környezettudatosság jegyében szervezett fesztivál, azaz a III. Klíma Expo és II. Győri Zöld Futás. Az Olimpiai Sportparkban október 5-e és 7-e között várják az érdeklődőket.

Győr+ 2023.09.13.

Az Audi Hungaria az év legzöldebb nagyvállalatai között

A Sustainable World konferencián szeptember 12-én az MBH Bank, a Green Cloud, a PwC Magyarország és a Portfolio Csoport által létrehozott Green Awards keretén belül öt kategóriában díjaztak olyan hazai vállalatokat, melyek fenntarthatósági tevékenységei a jövő generációjának életét, környezetét jobbá tehetik. A győri Audi Hungaria a Mission:Zero átfogó környezetvédelmi programjával került dobogós helyre „Az Év Legzöldebb Nagyvállalata” kategóriában.

P. Csapucha Adrienn 2023.07.16.

Győrben nyitna üzletet a „cápás” táskadizájner

Mitter Anna Róza nem csak személyében bájos teremtés, hiszen kezei közül iszonyatosan cuki és kreatív, dizájnos termékek kerülnek ki. Ráadásul a divat iránt érdeklődők tanulhatnak is tőle egyedi, bőrös élmény-workshopjain. Tehetségét a Cápák között című műsorban Tomán Szabina is felismerte, de az igazi siker és hírnév már a kezdetek óta töretlen.

Földvári Gabriella 2023.07.10.

Műanyagmentes július!

A műanyag nem bomlik le, nem hasznosul, hanem addig darabolódik, míg mikroműanyaggá nem zsugorodik, így bekerül a környezet körforgásába, végül az emberi szervezetbe is. Azonban számos lehetőségünk van arra, hogy a műanyag eszközeinket fenntarthatóbb tárgyakkal helyettesítsük.

Győr+ 2023.05.02.

Utazzon kedvezményes jeggyel az atlétikai világbajnokságra

„VB2023” kedvezményes jegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra. A fenntarthatóság és a vb sikeres lebonyolítása érdekében együttműködési megállapodást kötött az eseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. és a MÁV-Volán-csoport.​

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.24.

Fenntarthatósági hét: utazó planetárium a Mórában

Ahogy Győr városnak fontos, úgy a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskola számára is kiemelt téma a környezetvédelem. Erről beszélt a Győr+ Médiának az intézmény igazgatója. Fekete Szabolcs kiemelte, az április 22-i Föld Napjához kapcsolódva egy egész projekthetet állítottak össze a diákok számára, ahol az alsósok és a felsősök is érdekes programok segítségével gyarapíthatják tudásukat a környezetvédelem témakörében.

Csollán Tamara 2023.03.16.

Kinyit a Központi Könyvtár

Egy több mint féléves projekt zárul le a napokban, hiszen március 21-én, 13 órától hivatalosan is átadják az olvasóközönségnek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér központi épületét a Herman Ottó utcában. A panelházak között található ikonikus, piros téglás épület a tavalyi év során belülről már teljesen megújult, ideje volt, hogy kívülről is azt a 21. századi intézményt tükrözze, amely tevékenységét és színvonalát illetően már régóta jellemzi a győri könyvtárat.

Győr+ 2023.02.15.

Fókuszban a fenntarthatóság: sikeres hallgatói innovációs projektek a SZE-n

A fenntarthatóság és a körforgásos gazdálkodás állt a legutóbbi hallgatói innovációs projektek középpontjában a győri Széchenyi István Egyetemen. A fiatalok négy valós vállalati, illetve szervezeti problémára kínáltak újszerű megoldásokat, az egyik csapat például a győri jégcsarnok energetikai átvilágítását végezte el, amellyel a klub jelentős megtakarítást érhet el.

Győr+ 2023.02.09.

Játszva tanulni: öko napok indulnak a győri iskolákban

A Széchenyi István Egyetem és a Hybridcycle a Circular Living Concept (CLC) elnevezésű szemléletformáló közös projektje keretén belül játékos, edukatív foglalkozásra invitálja Győr-Moson-Sopron vármegye diákjait és tanárait.

Hirdetés