Címke: fejlesztések
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.05.22.

Modern, energiatakarékos lett a Mónus Illés úti bölcsi

A győri önkormányzat sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Mónus Illés utcai Bölcsőde energetikai korszerűsítésére. A projekt keretében az elmúlt időszakban több mint 252,6 millió forintból újult meg az épület, melyet hétfőn adtak át ünnepélyes keretek között.

Zombai-Kovács Ákos 2023.05.18.

„Papa padot” telepítettek Adyvárosban

Új padot telepítettek Adyvárosban. Ez így önmagában még nem is lenne olyan nagy hír, főleg abban a városrészben, ahol egyébként rengeteg pad szolgálja a lakótelepen élőket. Ezt a padot azonban egy környéken lakó 87 éves nyugdíjas kérte, aki napi szinten sétál arra, és ha menetközben elfárad, szeretne kicsit megpihenni. Feri bácsi kérésére a körzet képviselője, Radnóti Ákos alpolgármester intézkedett, a képviselői keretéből finanszírozott ülőhelyet a Győr-Szol már ki is helyezte az Ifjúság körút mögötti fás területre.

Szigeti Sándor 2023.05.11.

Célegyenesbe ért az élményfürdő építése

Célegyenesbe fordult az új Győri Vízi Élménypark építése, ahol május 15-től megkezdődik a próbaüzem – erről adott tájékoztatást mai helyszíni sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője.

Földvári Gabriella 2023.05.03.

Levendulaligettel szépül tovább Adyváros

Az adyvárosi tó és környéke újabb környezetszépítő elemmel bővül. A látványos zöldterület- fejlesztést Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője álmodta meg.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.06.

Bringabarát Győr: új kerékpárutak több mint fél milliárdból

Közel 550 millió forint uniós forrásból bővült a kerékpárút-hálózat Győrben. A február végén zárult projekt célja az volt, hogy tovább bővítse a város kerékpárút-hálózatát, amivel biztonságosabbá válik a biciklis közlekedés, valamint újabb forgalomcsillapított övezettel bővüljön Győr. A fejlesztés több városrészt is érintett: a Tatai úton, a Régi Szentiváni úton, a Reptéri úton, a Kodály Zoltán úton, a Kunszigeti úton és az 1301-es út mellett is készült új kerékpárút. A projektnek hála, még bringabarátabb lett a város, ahol egyre többen közlekednek napi szinten két keréken.

Hajba Ferenc 2023.01.21.

Győrszentivánon megújult a bölcsőde, már mérik a légtisztaságot is

Győrszentiván Győr fontos, közkedvelt kertvárosa. Az önkormányzat – elsősorban a helyi ügyeket jól ismerő dr. Sík Sándor képviselő úr kérései alapján – a Covid, az energiaválság és a szomszédunkban zajló háború városunkat is sújtó következményei ellenére – az utóbbi három évben minden lehetséges módon közreműködött a gondok megoldásában.

Győri Útkezelő Szervezet 2022.10.15.

Már látványos a parkolólemez

Jó ütemben halad a parkolólemez építése a Kuopio parkban. A betonozási munkálatok várhatóan november elején befejeződnek, így a nagy tömegű építőanyag szállítások is lecsökkennek.

Zombai-Kovács Ákos 2022.09.29.

Hamarosan érkezhetnek az uniós pénzek

Az igazságügyi miniszter és a miniszterelnök-helyettes benyújtotta a törvénymódosításokat, amiket a magyar kormány az uniós pénzek folyósításáért cserébe ígért az Európai Bizottságnak. Erről Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő számolt be a Győr+ Médiának. A politikus kiemelte, a kormány mindent megtesz azért, hogy hozzájusson a Brüsszel által visszatartott forrásokhoz, amik jó esetben, még idén meg is érkezhetnek. A képviselő arról is beszélt, hogy indul az újabb nemzeti konzultáció, ezúttal az Oroszország elleni szankciókról.

J. Kovács Andrea 2022.06.16.

Négy helyszín, öt év, hat kiállítás

Négy településen öt év alatt hat kiállítás. Röviden ez a mérlege, annak a nagyszabású pályázatnak, amelynek segítségével a Győri Egyházmegyében látványos fejlesztések történtek. A most lezárult „Konvent-Káptalandomb turisztikai attrakciófejlesztése” névre keresztelt projektről sajtótájékoztatón számoltak be a Hittudományi Főiskolán.

Hirdetés