Hirdetés
Címke: fejlesztés
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2022.01.17.

Új funkciót kap a kekszgyári “kockaépület”

Elindult a győri egyetem fejlesztését meghatározó projekt, az új Tudományos és Innovációs Park megvalósítása. Az első ütem projektindító rendezvényét és az alapkőletételt hétfőn tartották, Palkovics László miniszter jelenlétében. A beruházás első lépéseként a volt Kekszgyár emblematikus „kockaépületét” újítják fel és hoznak létre, egy nyitott, innovatív és kreatív platformot vállalati - egyetemi - kutatóintézeti kooperációk számára. A kockaépületben hat szinten, több mint 4000 négyzetméteren lesz hely, többek között az egyetem új design képzéseinek is.

Ficsór Dávid 2022.01.16.

„Ha folyót kell terelni, eltereljük, ha utána kell vinni a hidat, utánavisszük”

A 2021-es évünk egy roppant összetett, bonyolult, de élményekkel teli esztendő volt. Ezt mondta a Győr+-nak Szeles Szabolcs a tavalyi év kapcsán. Győr pénzügyekért felelős alpolgármestere kiemelte, gazdaságilag nehéz feladat elé állította a városvezetést az elmúlt időszak, melyet folyamatos átcsoportosítások, újraszervezések jellemeztek. Ennek ellenére minden váratlan helyzetre sikerült megoldást találniuk. Szeles Szabolcs szerint 2022 sem lesz könnyű év, már gőzerővel dolgoznak a város idei költségvetésén.

Németh Boglárka 2022.01.15.

Szentkirályi Alexandra Győrben járt

Szentkirályi Alexandra, hazai kommunikációért felelős kormánybiztos, kormányszóvivő városunkban tett látogatást szombaton, mely során elsőként a győri MCC-ben vett részt egy kerekasztal beszélgetésen, ahol a központ vezetőjével, Dr. Fekete Dáviddal találkozott. Ezt követően több fejlesztést nézett meg az országgyűlési képviselőkkel: Kara Ákossal és Simon Róbert Balázzsal.

Kárpát Zsolt 2022.01.14.

Sokrétű fejlesztések Bácsán, Sáráson és Révfaluban

Tavaly elkészült a Bácsai út felújítása egészen a Ciklámen utcáig. Sáráson pedig két utcaszakasz aszfaltos lett és kiépült a szennyvízcsatorna II. üteme – számolt be a városrész fejlesztéseiről Bárány István. Az önkormányzati képviselő hozzátette, jutott forrás zöldterület és parkoló fejlesztésre is, így elvégezték a Kenus utcában népszerű füvészkerti biciklipálya korszerűsítését. Emellett hangsúlyos kérdéssé vált a gyalogos közlekedés körülményeinek javítása.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.14.

Jól halad a Tatai út milliárdos bővítése

Jól halad a Tatai úti körforgalom és az út környezetének kapacitásbővítése, erről Győr országgyűlési képviselője számolt be a Győr Plusznak. Simon Róbert Balázs kiemelte, jelenleg a Tatai úton dolgoznak a szakemberek, a meglévő körforgalmú csomópont turbó körforgalommá átépítése pedig a tervek szerint március közepén kezdődik. Ekkor indul a 81-es főút egy szakaszának bővítése is.

Győr+ 2022.01.10.

Tovább bővül a Volánbusz flottája

A napokban jelentek meg azok a közbeszerzési pályázatok, melyek keretében a társaság 543 járművet vásárolna. Az első autóbuszok akár már az év végén forgalomba állhatnak.

Győr+ 2022.01.10.

A közúti fuvarozás jövője

Befejeződött a Nexogen Kft., a Waberer’s International Nyrt. és a győri Széchenyi István Egyetem közös projektje, az „Externlogisztika üzleti folyamatainak fenntarthatóságot figyelembe vevő holisztikus optimalizálása” című fejlesztés. A projekt célja egy olyan döntéselőkészítő szoftver megalkotása volt, melynek segítségével a közúti fuvarozás folyamatai költség- és energiatakarékosabbá válhatnak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 1,058 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat