Címke: fejlesztés
Hirdetés
Ficsór Dávid 2024.02.21.

PÁGISZ: megcélozták a jövőt!

Szerdán hivatalosan átadták a Pattantyús Ábrahám Géza Technikum 2,6 milliárd forintból elkészült bővítését és a GINOP pályázat során kialakított robotika szaktantermet.

Győr+ 2024.02.20.

A legkorszerűbb technológiával bővült a SZE útépítési laboratóriuma

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy innovatív módon járuljon hozzá az ipar újszerű megoldásaihoz és a közlekedési kihívásokra adott válaszokhoz. Az intézmény útépítési laboratóriuma egy európai uniós pályázatnak köszönhetően a közelmúltban a legkorszerűbb eszközökkel gazdagodott, amelyek bővítik a vállalati partnereknek nyújtott szolgáltatások körét és lehetővé teszik a képzés színvonalának további emelését.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.02.02.

Kisbácsa: zöldterület ingyen

Mindig öröm, ha egy városrész zöldterülettel bővül, főleg, ha teljesen ingyen. Kisbácsán most nagy az öröm, hiszen a korábban állami kézben lévő Ladik utca melletti egykori töltés, valamint a szomszédos erdő állami kézből önkormányzati tulajdonba kerül, amiért még fizetnie sem kell a városnak. A körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte az ingyenes területszerzést, ami a sűrűn lakott Víziváros közvetlen közelében, komoly fejlesztési lehetőségekkel kecsegtet a jövőben.

Havassy Kata 2024.01.27.

Tavaszra eltűnik a balatonfüredi görög falu – videó

Már bontják a Balatonfüred szégyenfoltjaként emlegetett egykori görög falut. Az építészetileg vállalhatatlan, funkcióját vesztett, az utóbbi években szezonális bulihelyként működő épületegyüttes teljes felszámolása várhatóan a tavasz végéig befejeződik. – írja a balatonfured.hu.

Pulai Sarolta 2024.01.25.

Rendbe teszik a pinnyédi erdőt

A Törpe utca, Tákó utca és a Szent Vendel utca között elhelyezkedő belső kiserdő igazi gyöngyszeme lehetne Pinnyédnek, de az elmúlt évtizedekben kezeletlenné, a benne lévő fák vágáséretté, veszélyessé váltak.

Földvári Gabriella 2024.01.21.

Sziget egyetemi városrész lett

Szeles Szabolcs az 1-es számú választókerület, Sziget, Pinnyéd és Újváros északnyugati részének 2010 óta önkormányzati képviselője, alpolgármester. Az elmúlt három és fél évben, a városvezetéssel közösen átgondolt munka eredményeként óriási fejlődésen ment át a terület, az elhanyagoltságot követően a városrész visszakapta régi rangját.

Földvári Gabriella 2024.01.13.

Takács Krisztián: Igyekszem eleget tenni a kéréseknek

A fejlesztéseket bemutató sorozatunk következő vendége Takács Krisztián, a 3-as számú választókerület képviselője, hozzá tartozik a belváros keleti része és Révfalu középső része.

P. Csapucha Adrienn 2024.01.04.

Évindító vizit: töretlen fejlődés, sikeres esztendő után, tervekkel a jövőbe!

Rövid téli, ünnepi szünetet követően indította a 2024-es esztendőt rádiónkban dr. Dézsi Csaba András január 4-én, csütörtökön. A polgármesteri viziten röviden értékelte a hátrahagyott esztendőt a városvezető, de szó esett az állatvédelemről és a Győrt érintő belvízhelyzetről is.

MTI 2023.12.27.

Győrnek fontos szerep jut a magyar hadiiparban

„Szembe kell néznünk vele, hogy a veszélyek korát éljük" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki többek között Győr szerepvállalását méltatta a védelmi ipari fejlesztések területén.

Hirdetés