Címke: euro
Hirdetés
Németh Boglárka - Pulai Sarolta 2023.11.23.

Euró: legyen, vagy ne legyen?

Bár az Indexnek nyilatkozó gazdasági elemző és Magyarország kormánya szerint sem lenne a jelenleg tapasztalt költségvetési mutatók mellett jó ötlet az euró bevezetése, a DK árnyékkormányának miniszterei a mielőbb csatlakozás mellett vannak.

MTI 2022.12.29.

Forinterősödés kora reggel

A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.

MTI 2022.11.03.

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült csütörtök reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,1 százalékkal az euró és a svájci frank, 0,5 százalékkal a dollár ellenében.

Kárpát Zsolt 2022.07.06.

Tovább gyengélkedik a forint

Szerda reggel sem ébredtünk erős forintra, délelőtt 408 és 410 forintot kellett fizetni egy euróért. A dollárral szemben is tovább gyengült a magyar fizetőeszköz, ugyanis 1 dollár már több mint 400 forintot ér. Az orosz-ukrán háború kitörése óta 15%-al értékelődött le a magyar pénz az euróval szemben. A jegybanki alapkamat emelések sem javítottak a forint helyzetén, pedig a Nemzeti Bank egy év alatt 0.6%-ról 7.7%-ra növelte az alapkamatot.

Győr+ 2022.07.05.

Így befolyásolja a lakásárakat a forintgyengülés

Az elmúlt időszakban drágább lett az euró a forinttal szemben, 2021 és 2022 elején is volt példa 360 forint alatti euróárfolyamra, míg idén május elején 380 forint alatt mozgott az árfolyam, az utóbbi napokban pedig a korábban soha nem látott 400-as szint felett is megfordult. Az árfolyam a lakáspiac kínálati oldalát nézve az euróért eladásra kínált lakóingatlanok miatt fontos. Az ingatlan.com legújabb elemzésében pedig azt vizsgálta meg, hogy az euró erősödése hogyan befolyásolta a lakáspiaci árakat és mekkora az eurós vételáron gazdára váró ingatlanok aránya Magyarországon.

Hirdetés