Címke: érettségi
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.11.09.

Elkészült Győr 20. századi ipartörténetét bemutató tananyag

Lelkes, lokálpatrióta pedagógusok fogtak össze dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel és az országban egyedülálló módon tananyagot készítettek Győr történelméről a diákok, és az ide betelepülők számára, hogy minél jobban megismerhessék városunk múltját.

MTI 2023.10.28.

Véget értek az őszi írásbeli érettségik

Befejeződtek pénteken az október-novemberi érettségi vizsgaidőszak írásbeli vizsgái: kilenc vizsganapon 193 helyszínen 20 524 diák vizsgázott - közölte az Oktatási Hivatal szombaton az MTI-vel.

Németh Boglárka 2023.06.27.

Remekeltek a jedlikesek a szóbeli érettségin

Javában zajlanak a szóbeli érettségik országszerte. Nincs ez másképp Győrben sem. A Győr+ Média a Jedlik-iskolában járt, ahol hat bizottság előtt ad számot tudásáról az öt érettségiző osztály.

MTI 2023.05.26.

Véget értek az írásbeli érettségik

Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

Győr+ 2023.05.11.

Továbbra is fontos a nyelvtudás!

Javában zajlanak az érettségi vizsgák - már az angol és német nyelvi tesztek következnek. Konkrét című műsorunk vendége Hatos Hajnalka, a Hatos és Társa Nyelviskola ügyvezetője volt, akivel érintettük az idegen nyelvi érettségi témáját.

Németh Boglárka 2023.05.10.

Diákbarát volt a történelemérettségi

A keddi matematika után szerdán történelemből érettségiztek a diákok. Középszinten 68 131, emelt szinten 7025 diák vizsgázott. A Révai Miklós Gimnáziumban 174 végzős tette próbára tudását. Többségük szerint az elmúlt évek legkönnyebb feladatsorát kapták. A rövid kérdéseket követően négy esszétémából választhattak kettőt a fiatalok. Köztük volt Cézár egyeduralmi kísérlete, Széchenyi reformjai és a rendszerváltás is. Horváth Péter, az intézmény igazgatója szerint a matek sem volt nehéz, de oda kellett figyelni, a héten pedig még az angol- és a németérettségin kell teljesíteniük a vizsgázóknak.

Győr+ 2023.05.10.

Történelemmel folytatódik az érettségi

Középszinten háromórás, emelt szinten négyórás számonkérés vár a végzős diákokra. Legális puskaként ott az atlasz – de érdemes tudni is, hogy kell használni.

Hirdetés