Címke: építőipar
Hirdetés
Győr+ 2023.10.26.

Lebuktatták a csaló építőipari vállalkozást

Maga gyártotta számlákkal és egy elhunyt személy nevében vett számlatömb bizonylataival próbált adót csalni egy építőipari vállalkozás. A gyanús ügyletek az Online Számla rendszer adataiból kerültek felszínre. A NAV az online számlaadatok mindkét oldalát elemzi és eltérések esetén intézkedik.

Zombai-Kovács Ákos 2023.09.25.

Dézsi: az építőipar nélkülözhetetlen

Az építőipar olyan ágazat, ami nélkülözhetetlen és a jól képzett építőipari szakemberek is fontos láncszemei mindennapi életüknek. Ezt mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester hétfőn, az első alkalommal megrendezett Győri Építőipari Expón. A városvezető kiemelte, fontos, hogy az építő- és faipari szakmákat tanuló diákok szeressék, amit csinálnak és ezen a területen is igaz, hogy fontos az élethosszig tartó tanulás. Az Első Győri Építőipari Expón 50, az építő – és a faiparhoz kapcsolódó cég mutatta be interaktívan tevékenységeit.

Győr+ 2023.09.19.

NAV: az e-építési napló igazolta a gyanút

Számla helyett pusztán átvételi elismervényt adott a bontási munkálatokról az a vállalkozó, akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogkövetési vizsgálatot végzett. A konkrét esetben megállapított mulasztást a cég nem vitatta, de a korábbi ügyleteket igyekeztek eltussolni. Az e-építési napló adatai azonban alátámasztották a bevételeltitkolás gyanúját.

MTI | Illusztráció: Pixabay 2023.01.18.

Visszaeshet az építőipari termelés 2023-ban

Az építőiparban a termelés visszaesését, a megrendelés-állomány csökkenését valószínűsíti az idén az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), ezeket a várakozásokat azonban a szövetség elnöke, Koji László szerint az idén is elérhető családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mérsékelheti.

MTI 2023.01.14.

Behúzhatja a féket a magyar építőipar

Az építőipari cégek számára a következő időszakban kihívást jelent a megrendelők megtalálása, mivel a beruházók sokkal óvatosabbak lettek részben az alapanyag-, nyersanyag- és energiaárak emelkedése, részben a kapacitáshiány miatt - közölték az ágazatban tevékenykedő cégek az MTI érdeklődésére.  

MTI | Illusztráció: Pixabay 2022.11.16.

Építőipari csalókra és kóklerekre figyelmeztetnek

Építőipari csalókra és kóklerekre figyelmeztet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT), amely internetes oldalán összegyűjtötte, miről ismerhetők fel azok, akik a szakmához nem értők pénzét akarják kicsalni - ismertette az NBT kommunikációs igazgatója.

MTI 2022.05.31.

Olcsóbb lett a betonacél és a fa

Több mint 30 százalékkal olcsóbb lett a betonacél, és mintegy 25 százalékkal mérséklődött a fa, illetve a fűrészáru ára a közelmúltban, de az ukrajnai háború előtti szintnél még ezek a termékek is 10-15 százalékkal drágábbak.

Győr+ 2022.04.26.

Épületeket és jövőt is épít a széchenyis építészmérnök diploma

Bodor Réka 2021-ben végzett építészmérnökként a győri Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karán. Számára az tette vonzóvá az építészmérnök szakmát, hogy ötvözheti benne a művészetet és a mérnöki ismereteket a tervezés során. Bodor Réka egy olyan időszakban végzett, amikor az építőipar csúcson van, az építkezési kedv pedig egyre csak nő. Cikkünkben arról is olvashat, mindez milyen hatással van az építész szakmára és a pályakezdő mérnökökre.

MTI 2022.03.21.

Nagy mértékben drágulnak az építőanyagok

A vártnál is nagyobb mértékben drágultak az építőanyagok, az építkezések átlagos anyagköltsége január óta összességében mintegy 20 százalékkal nőtt, de egyes kategóriáknál az áremelkedés hamarosan eléri a 30 százalékot is - írta a Világgazdaság hétfőn.

Hirdetés