Hirdetés
Címke: építőipar
Hirdetés
MTI 2022.05.31.

Olcsóbb lett a betonacél és a fa

Több mint 30 százalékkal olcsóbb lett a betonacél, és mintegy 25 százalékkal mérséklődött a fa, illetve a fűrészáru ára a közelmúltban, de az ukrajnai háború előtti szintnél még ezek a termékek is 10-15 százalékkal drágábbak.

Győr+ 2022.04.26.

Épületeket és jövőt is épít a széchenyis építészmérnök diploma

Bodor Réka 2021-ben végzett építészmérnökként a győri Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karán. Számára az tette vonzóvá az építészmérnök szakmát, hogy ötvözheti benne a művészetet és a mérnöki ismereteket a tervezés során. Bodor Réka egy olyan időszakban végzett, amikor az építőipar csúcson van, az építkezési kedv pedig egyre csak nő. Cikkünkben arról is olvashat, mindez milyen hatással van az építész szakmára és a pályakezdő mérnökökre.

MTI 2022.03.21.

Nagy mértékben drágulnak az építőanyagok

A vártnál is nagyobb mértékben drágultak az építőanyagok, az építkezések átlagos anyagköltsége január óta összességében mintegy 20 százalékkal nőtt, de egyes kategóriáknál az áremelkedés hamarosan eléri a 30 százalékot is - írta a Világgazdaság hétfőn.

Zombai-Kovács Ákos 2022.03.07.

Ők építhetik a jövőt: szakmai verseny a Hildben

A szakma jeles napja, az építészet ünnepe, így jellemezte a hétfőt a Hild József Építőipari Technikum igazgatója, a magas- és mélyépítő technikusok Országos Szakmai Tanulmányi Verseny megnyitó ünnepségén. Józsa Tamás kiemelte, 21 versenyző méri össze tudását, ráadásul a mélyépítők hosszú idő után először vesznek részt a programon, annak köszönhetően, hogy az ország több pontján újraindult a mélyépítő képzés. Az országos verseny megnyitóján dr. Pergel Elza alpolgármester úgy fogalmazott, a tavaly 70 éves Hild régóta a tudást és az alázatot ötvözi.

MTI 2022.03.01.

Az építőipar foglalkoztatással is segítené az ukrajnai menekülteket

Az építőipar valamennyi alapszakmájában szakmunkás és mérnök-hiány van, ami a menekültek bevonásával is mérsékelhető, ezért az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a tagszervezetei közreműködését kérte az orosz-ukrán háború miatt Magyarországra menekültek átmeneti foglalkoztatásához - közölte az ÉVOSZ kedden az MTI-vel.

Győr+ 2022.02.15.

Építőipar: rohamosan nő az új lakások kínálata

Jól szerepelt a múlt évben a magyar építőipar, ezzel támaszt adva a gazdasági fejlődésnek. A termelés volumene 13,3 százalékkal nőtt, a két alszektor körül az egyéb építmények esetében 9,1 százalékos volt a növekedés, a lakásépítéseket magában foglaló épületépítések pedig 17,1 százalékos éves bővüléssel zárták a 2021-es esztendőt. Az ágazat termelési értéke rekordot döntött, 5388 milliárd forintos összegre korábban nem volt példa.

MTI 2022.01.24.

5-6 százalékkal bővülhet az építőipar 2022-ben

Az építőipari cégek véleménye és a rendelésállomány alapján az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) 2022-ben is az ágazat növekedésére számít, ennek üteme várhatóan 5-6 százalékos lesz - közölte az ÉVOSZ hétfőn.

MTI 2021.11.15.

Ismét emelkedik az építőanyagok ára

Átlagosan 20 százalékkal drágulhatnak januártól az építőanyagok a gyártókat sújtó költségemelkedések miatt, de áruhiány most nem lesz - írja hétfői számában a Világgazdaság.

ZKA 2021.09.17.

Arrabona Állásbörze: 38 cég, több mint 400 állásajánlat

Bár Győrben és térségében minimális, mindössze egy százalékos a munkanélküliség, az állásbörzéknek komoly létjogosultsága van. Ez hangzott el pénteken, az immár negyedik alkalommal megrendezett Arrabona Állásbörzén.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat