Címke: energia
Hirdetés
MTI 2024.06.27.

Nagy Márton az akkumulátorok újrahasznosítási lehetőségeiről egyeztetett

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön hivatalában fogadta Geun Ki Munt, a Koreai Köztársaság Gazdasági Minisztériumának helyettes igazgatóját, Soo Chul Parkot, a SungEel HiTech Europe Kft. és a SungEel HiTech Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint Dong Wook Chut, a SungEel Hitech Hungary Kft. igazgatóját.

MTI 2024.05.21.

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Tokióban.

MTI 2023.11.23.

Új napelemes pályázatok jönnek januárban

Novemberben elérte az 5500 megawattot a magyarországi napelemek beépített kapacitása, és a kiadott engedélyek alapján folyamatosan települnek újak, így jövő tavasszal már lesznek olyan időszakok, amikor 100 százalékban napelemekkel lehet biztosítani az ország áramellátását - mondta az energiaügyi miniszter egy rádióműsorban.

Győr+ 2023.10.13.

Kezdődik a fűtési szezon: rezsicsökkentett árak és bőséges gázkészlet védi a magyar családokat

Magyarország megfelelően felkészült a hidegebb hónapokban megnövekvő energiaigények biztonságos kiszolgálására, a rezsivédelemnek köszönhetően a háztartások hosszú ideje Európa legalacsonyabb áram- és gázárait fizetik. Az október közepén induló fűtési szezonban a lakossági távhőszolgáltatás rezsicsökkentett díjai sem változnak - közölte pénteken az Energiaügyi Minisztérium.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.02.

Közösen a klímaválság ellen!

A Klíma és én címmel nyílt kiállítás pénteken a Kisfaludy Károly Könyvtárban. A tárlat tudományosan ismerteti a klímaválságot, egyúttal olyan intézkedéseket mutat be, amellyel mindenki hozzájárulhat a válság megoldásához. A gyűjtemény célja, hogy gondolatébresztő ismereteket nyújtson és választásokat kínáljon a mindennapi döntésekhez.

Győr+ 2023.04.19.

Győrben is előnybe kerültek az energiahatékony ingatlanok

Ma már jól látszik a lakáspiacon a tavalyi extrém energiadrágulás, a szigeteléssel rendelkező lakások előnybe kerültek a szigetelés nélküliekkel szemben, utóbbiak pedig hosszú távon marginalizálódhatnak az ingatlan.com legfrissebb elemzése szerint. A lakáskeresők számára is értékesebbé váltak azok az ingatlanok, amelyek esetében pontosabb információt kapnak a kedvező energetikai adottságokról.

Hirdetés