Címke: energia
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.06.02.

Közösen a klímaválság ellen!

A Klíma és én címmel nyílt kiállítás pénteken a Kisfaludy Károly Könyvtárban. A tárlat tudományosan ismerteti a klímaválságot, egyúttal olyan intézkedéseket mutat be, amellyel mindenki hozzájárulhat a válság megoldásához. A gyűjtemény célja, hogy gondolatébresztő ismereteket nyújtson és választásokat kínáljon a mindennapi döntésekhez.

Győr+ 2023.04.19.

Győrben is előnybe kerültek az energiahatékony ingatlanok

Ma már jól látszik a lakáspiacon a tavalyi extrém energiadrágulás, a szigeteléssel rendelkező lakások előnybe kerültek a szigetelés nélküliekkel szemben, utóbbiak pedig hosszú távon marginalizálódhatnak az ingatlan.com legfrissebb elemzése szerint. A lakáskeresők számára is értékesebbé váltak azok az ingatlanok, amelyek esetében pontosabb információt kapnak a kedvező energetikai adottságokról.

MTI 2023.01.25.

Önkormányzati szövetségeket hív egyeztetésre az Energiaügyi Minisztérium

A nemzetközi energiaválság és az energiahordozók szankciós felára rendkívüli kihívások elé állította az európai fogyasztókat, nagymértékben megnehezíti a települések helyzetét, gazdálkodását is. Az EM a helyi problémák beazonosítása, a megoldási lehetőségek közös áttekintése céljából egyeztetési lehetőséget kínált fel az önkormányzati szövetségeknek.

MTI 2023.01.21.

Hét hónapig rögzített árakon juthat földgázhoz számos intézmény

A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált, nem fix hirdetményi áron vásárló, többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől - tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken az MTI-t.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.01.10.

Európában és Magyarországon is magas a gáztárolók töltöttsége

Az energiaszuverenitás erősítését nevezte kiemelt feladatnak az energiaügyi miniszter, aki arról is beszélt, hogy az enyhe tél miatt nem sok gáz fogyott, ezért nagyon magas a gáztárolók töltöttsége Európában és így Magyarországon is.

Pécskai István 2022.10.05.

Geotermikus energiával fűtik a Bercsényi iskolát

Megmenekül a költözéstől Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum. A patinás intézmény működése a magas energiaárak miatt került veszélybe. Szó volt róla, hogy össze kell vonni más iskolákkal. Szerdán sajtótájékoztatón jelentették be az illetékesek, hogy a Bercsényit, a Rába Quelle segítségének köszönhetően termálvizes rendszerrel tudják fűteni, így továbbra is zavartalanul folytatódhat az épületben a tanítás.

Hirdetés