Címke: ELTE
Hirdetés
hirdetés
Fotó és szöveg: ELTE SEK 2024.02.05.

Új szakok az ELTE szombathelyi campusán: Csecsemő- és kisgyermeknevelő, Óvodapedagógus

Két új pedagógusképzési szak, Csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint Óvodapedagógus alapképzés várja a továbbtanulni szándékozókat az ELTE Savaria Egyetemi Központban a 2024/2025-ös tanévtől. A szeptemberben induló képzésekre a február 15-ig tartó általános felvételi eljárásban lehet jelentkezni.

hirdetés
Fotó és szöveg: ELTE SEK 2024.01.26.

Legyél te is ELTE-s Szombathelyen!

Tudtad, hogy az ELTE szombathelyi jelenléte óriási lehetőség neked, ha tovább szeretnél tanulni? Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2017 óta Szombathelyen is jelen van, és minden képzési helyszínén ugyanazt a színvonalat kínálja, amelynek a hazai és a külföldi rangsorok legelőkelőbb helyein való szereplését köszönheti.

Győr+ 2021.10.15.

Vezérelhető lehet az öregedés mechanizmusa

Az ELTE és Semmelweis Egyetem kutatóinak elemzése szerint a DNS-lánc átkapcsolható úgy, hogy 5-6 évvel fiatalabb biológiai életkornak megfelelő állapotba kerülhessen az úgynevezett metilációs mintázat szerint. Az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék és az MTA-ELTE Statisztikus és Biológiai Fizika Kutatócsoport munkatársai számos, nyilvános adatbázis információit elemezve azokat a sejtmechnizmusokat vizsgálták, amelyek óvatos hangolása az öregedés molekuláris folyamatait, és ez által a biológiai életkort befolyásolhatják.

Hirdetés