Címke: elsősegély
Hirdetés
Győr+ 2022.07.12.

Elsősegélynyújtó szolgálat a balatoni strandokon

Megkezdte munkáját a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat, idén 13 Balaton-parti település 19 strandján gondoskodnak a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt önkéntesei a strandolók biztonságáról a szezon végéig.

Németh Boglárka 2022.05.30.

Elsősegélynyújtó verseny a Szent-Györgyiben

Megyei Elsősegélynyújtó Versenyt szerveztek a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Középiskolában hétfőn. Az egész megyéből érkeztek az általános iskola 6-8. osztályos csapatok, összesen húsz háromfős csoport mérkőzött meg egymással. Az elméleti, egészségügyi totó után a gyakorlati feladatokban kellett megmutatni, hogyan kell helyesen újraéleszteni, vagy az adott sérülésekre a megfelelő kötést feltenni. A feladatok között pedig a Szent-Györgyi iskola diákjai készültek egészségügyi, játékos feladatokkal a diákoknak, akik szerint a versenyen tanultakat az életben is tudják majd hasznosítani.

Bajzát Zsuzsi 2022.04.08.

A segítségnyújtás legfontosabb alappillére a bátorság

Egészségnapra várják az érdeklődőket május 14-én, szombaton az Ibex Sport Falmászás teremben, ahol többek között a helyes elsősegélynyújtásról is tanulhatnak az érdeklődők. Legyen szó egy sport balesetről, egy túrázás közben kificamított bokáról, vagy éppen egy közértben látott hirtelen rosszullétről, az első emberi reakció a segítő szándék.

Győr+ 2021.11.18.

Kiürítési gyakorlat és Zacher Gábor-előadás az Audi Arénában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetség Csepi László tűzoltó ezredes vezetésével kiürítési gyakorlatot tartott a győri Audi Arénában. Az eseményen megjelenő 800 diák emellett oktatást kapott arról, hogyan segítsen például, ha földön fekvő, bajba jutott embert lát az utcán.

Németh Boglárka 2021.10.18.

Újraélesztés és baleset-szimuláció a Szent-Györgyiben

Az újraélesztést gyakorolhatták, és egy baleset szimulációt is megnézhettek hétfőn a Szentgyörgyisek. Az iskolában nem csak az oda járó diákok, de a nyílt napra érkező hetedik-nyolcadikosok is részt vehettek az oktatásokon.

Hirdetés