Címke: elektromos járművek
Hirdetés
MTI 2024.04.02.

High-tech akkumulátorok gyártásában a jövő

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mai napon hivatalában fogadta Kaderják Pétert, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjét. A felek a megbeszélésen áttekintették a hazai és globális akkumulátorgyártás helyzetét, az innovatív ágazat teljesítményének várható alakulását, különös tekintettel a termelést meghatározó nemzetközi és magyar gazdasági folyamatokra.

MTI 2024.02.24.

Orbán Viktor a BYD autógyártó vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta a kínai BYD autógyár vezetőségét, és áttekintették az óriásvállalat magyarországi beruházásainak helyzetét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

MTI 2024.02.01.

A kormány támogatja a közlekedés zöld átállását

A kormány jogszabályi, politikai és anyagi értelemben is támogatja a közúti és közösségi közlekedés zöldátállását - mondta Palkovics László, az Energia21 Kezdeményezés vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

MTI 2024.01.18.

Decemberben csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban

Decemberben az egy évvel korábbihoz képest először csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban tizenhat hónap folyamatos emelkedés után - az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.

MTI 2023.08.02.

41 ezernél több tisztán elektromos autó van Magyarországon

Bár a legtöbben helyi, lakás-óvoda-iskola-munkahely közötti közlekedésre használják hétköznapokon elektromos autójukat, átlagosan 70-100 kilométert megtéve egy nap, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint egyre többen hosszabb, külföldi utakra is elindulnak velük.

Győr+ 2023.06.03.

A jövő elektromos buszaival ismerkedhettek a győriek

Családi napot szerveztek a Széchenyi István Egyetem mellett az elektromos közösségi közlekedés jegyében szombaton. A Mobilisben tartott ismeretterjesztő programok mellett KRESZ-park, kipróbálható és felfedezhető buszok várták a kilátogatókat.

Hajba Ferenc 2023.03.03.

Az Audi AG 2026-tól csak tisztán elektromos új modelleket gyárt

Fontos hír jelent meg az Audi német anyavállalatától. Tudatják, hogy 2026-tól a négykarikás márka kizárólag tisztán elektromos új modellekkel kíván megjelenni a világpiacon, 2033-ig pedig fokozatosan leállítják belsőégésű motorral készülő modelljeinek gyártását.

MTI 2022.08.11.

Menekülés a villanyautóba

Az ellátási nehézségek és költségnövekedés hatására megnőtt az érdeklődés az elektromos autók iránt a használtautó piactereken is. – írja a kreszvaltozas.hu.

Sándor Szigeti 2022.06.28.

Letaszítaná trónjáról a Teslát a Volkswagen

A Volkswagen vezérigazgatója felkészültnek tartja az autógyártó konszernt az átállásra a belsőégésű motorokról az elektromobilitásra és úgy látja, hogy cége képes felzárkózni a piacvezető Teslához és akár át is veheti tőle a vezetést.

Hirdetés