Címke: dráma
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.03.21.

Ismeretlen ismerősök a névtelenségben

A színházszerető közönség számára mindig különleges utazás, amikor a Padlásszínház intim környezetébe invitálja a teátrum az érdeklődőket. De valljuk be ez nem csak a nézőknek egyedi élmény, a művész számára is kuriózum, hiszen a tér nyújtotta adottságoknak hála akár egy filmes produkció főszereplőjeként bontakoztathatja ki tehetségét az előadó. A nüansznyin mimikák, a halk lélegzetvételek is hatással vannak a közönségre, kiváltképp ha a lengyel drámaíró Sławomir Mrożek művét viszi színre a társulat két kulcsfigurája, Fejszés Attila és Sárközi József.

MTI 2024.01.08.

Ők lettek az idei Golden Globe győztesei

A 81. Golden Globe díjátadó gálán az Oppenheimer nyerte a legjobb drámai film, a Szegény párák pedig a legjobb vígjáték vagy musical film díját, amelyet helyi idő szerint vasárnap este rendeztek meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.20.

Még mesteribb, még megindítóbb: újra színpadon A skarlát betű Győrben!

Hat évvel ezelőtt elsőként mutatta be balett adaptációként a színpadon A skarlát betűt a Győri Balett. A társulat, és a koreográfus, Velekei László mert nagyot álmodni és újra műsorra tűzték a darabot, mely ezúttal még mesteribbre és művészibbre sikerült. Bizonyos elemek ugyan visszaköszönnek, így például a kosztümök a korábbi produkciót idézik, ám a házasságtörő Hester Prynne története most mégis egészen új élményeket kínál a táncszerető közönségnek.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.05.

Szétfeszít a szertefoszlott szerelem

A legjelentősebb német drámaírónak tartott Friedrich Schiller nagyívű művét mutatja be október 6-án a Győri Nemzeti Színház. Az Ármány és szerelem az alkotó saját életéből építkezik, melyben a környezet előítéleteinek tüzében egy eszményinek ígérkező szerelem lesz semmivé. A történet lelkünk mélyéig hatol, s egyúttal figyelmeztet arra: a lélek szabadsága mindennél fontosabb.

MTI 2023.07.04.

Letartóztatták a családjával végző albertirsai férfit

Elrendelte a Budakörnyéki Járásbíróság kedden annak a férfinak a letartóztatását, aki a múlt hét végén a gyanú szerint megölte a feleségét és 3 éves, közös lányukat, majd öngyilkosságot kísérelt meg a Pest vármegyei Albertirsán.

P. Csapucha Adrienn 2023.01.27.

Mementó a vértanúról

Győr hetvennegyedik püspöke, Boldog Apor Vilmos előtt tiszteleg a győri színház legújabb darabjában, melynek ősbemutatóját ugyan már nyáron megtartotta a társulat, ám a hivatalos premierre csak most, 2023 januárjában kerül sor a Vaskakas Bábszínház otthonában. A címszereplőt a színház igazgatója, Bakos-Kiss Gábor játssza. A direktort a drámai, színházi és filmes elemeket egyaránt felvonultató előadásról kérdeztük.

Ficsór Dávid 2022.07.28.

Színésznek készülnek a drámatáborosok

Nagy sikere van Sík Frida drámatáborának Győrben. A Győri Nemzeti Színház színművésze már három turnusban szervezi meg a népszerű egy hetes rendezvényét. Ebből kettőt Győrszentivánon, egyet Győr történelmi belvárosában tartanak.

Hirdetés