Címke: csok
Hirdetés
Győr+ 2024.03.05.

A csokos kapuzárási pánik hozzájárult az idei év lakáspiaci lendületéhez

A csok tavalyi kivezetése miatt tapasztalt kapuzárási pánik jelentős lendületet adott az idei év elején is a lakáspiacnak. 2023 utolsó három hónapjában kötött lakásvásárlást támogató szerződések dinamikája gyökeres változást hozott az előző év korábbi időszakához képest - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amiből az is kiderül, hogy idén hol, milyen típusú ingatlanok iránt érdeklődnek a lakásvásárlók.

Győr+ 2024.01.05.

Felemás ingatlanpiac

A várakozásoknak megfelelően 2023-ban visszafogottabb volt a lakáspiac 2022-höz képest. Budapesten az eladásra szánt használt lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 950 ezer forint, a vármegyeszékhelyeken pedig 590 ezer forint volt.

MTI 2023.12.31.

Dömötör Csaba: a cél 2024-ben a gyarapodás

A kormány nem titkolt célja, hogy Magyarország 2024-ben is a gyarapodás útját járja - hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán vasárnap publikált videónyilatkozatban.

Győr+ 2023.12.05.

Az ország egész területén igényelhető  lesz a csok plusz

Az ország egész területén igényelhető a csok plusz, az akár 50 millió forintos, maximum 3 százalékos kamatú, államilag támogatott hitel; az új otthonteremtési program kedvezményes hitelkonstrukciója január elsejétől érhető el - tudatta Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Győr+ 2023.11.28.

Fordulatot hozott a CSOK plusz a lakáspiacon

A CSOK Plusz bejelentése óta eltelt 31 napban megállt az eladó lakóingatlanok iránti érdeklődések számának csökkenése, éves alapon pedig keresletnövekedés is tapasztalható - áll az ingatlan.com legfrissebb elemzésében, amely a lakástámogatási rendszer átalakításával járó piaci változásokat mutatja be.

MTI 2023.11.16.

Falusi CSOK: a Balaton és Győr-Moson-Sopron a legkeresettebb

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com.

MTI 2023.10.31.

A Csok Plusz minden eddiginél nagyobb támogatást jelent

A január elsején induló Csok Plusz minden eddiginél nagyobb támogatást nyújt a gyermeket vállaló házaspárok otthonteremtésében - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára kedden Szentendrén.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.27.

Orbán: Nem leszünk könnyű helyzetben, lesznek még nehéz pillanatok!

Brüsszelből bejelentkezve, az EU-csúcsról, a migrációról, a kínai kapcsolatok fontosságáról, de a napokban elfogadott Csok Plusz-ról is beszélt péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök úgy véli a bevándorlás témáját tekintve sokat kell még harcolnia hazánknak, de mint mondta: „Míg nemzeti kormány van, nem fogjuk kockáztatni a magyar emberek biztonságát!

Győr+ 2023.10.26.

CSOK Plusz rázhatja fel Csipkerózsika-álmából a lakáspiacot

Megjelentek az új lakástámogatási program, a CSOK Plusz legfontosabb paraméterei, amely alapvetően a Babaváró támogatás logikáját követi, és a gyermeket vállaló családoknak valódi segítséget adhat mind az első lakás megvásárlásához, mind a család bővülése miatt nagyobb lakásba történő költözéshez a maximális értékhatáron belül - derül ki egy elemzéséből, amely szerint a jelenleg érvényben lévő, nagyvárosi CSOK-ra jogosultaknak érdemes lesz sietniük az év végén kifutó támogatások miatt.

Hirdetés