Címke: csok
Hirdetés
Győr+ 2023.09.07.

A visszatérő csokos vevők használhatják ki az árcsökkenés előnyeit

Megváltozott a lakáspiac ebben az évben, elsősorban a visszafogott kereslet, a bővülő kínálat eredményeként - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely azt vizsgálta, hogy az új helyzetben hogyan alakulnak az árak különböző országrészekben és mekkora eltérések vannak a lakóingatlan-típusok között.

Győr+ 2023.07.15.

Ezeken a megyei településeken lesz elérhető a CSOK

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter június 22-én jelentette be a kormány döntését a családtámogatások változtatásáról a Kormányinfón, mely legfőképpen a babaváró támogatást és a CSOK-konstrukciót, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezményt érinti.

Győr+ 2023.07.10.

Ezeket az ingatlanokat keresik a babaváróból kiszoruló harmincasok

Jövőre megváltozik az igényelhető állami támogatások rendszere. Akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a babaváró támogatás segítségével szeretnének lakóingatlant venni, azoknak érdemes sietniük. Különösen, ha a leendő családanya 30 évnél idősebb és a család nem kistelepülésen tervezi az otthonát.

Győr+ 2023.06.23.

Jelentős lakáspiaci változásokat hozhat a csok és a babaváró átalakítása

Átalakul az eddigi lakástámogatási rendszer jövőre a legfrissebb kormányzati nyilatkozatok szerint. A falusi csok magasabbak lesznek a támogatások, a babaváró maximális összege 11 millió forintra emelkedik, ugyanakkor a nagyvárosi CSOK igénylők jövőre új támogatási formában reménykedhetnek. Mindez több oldalról is hatással lesz a lakáspiacra, rövid és hosszú távon egyaránt - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.

Győr+ 2023.05.26.

Otthonteremtés támogatással? Ezekre a határidőkre figyeljen!

Kedvezőbb helyzetbe kerültek az otthonteremtési támogatásokkal élő családok, ugyanis nemrégiben többféle változás, enyhítés is életbe lépett a betartandó határidők tekintetében. Az igénylés sikerességéhez és a támogatások feltételeinek teljesüléséhez szükséges legfontosabb tudnivalókat a Credipass pénzügyi szakértői foglalták össze.

MTI 2022.06.09.

Népszerű az állami támogatás a lakásfelújítók körében

Az Otthonfelújítási program nyújtotta lehetőségekkel 2022 végégig a háztartások 7,8 százaléka biztosan, 12,4 százaléka valószínűleg élne, mindez hibahatáron belüli elmozdulást jelez az előző negyedévhez képest, így változatlanul népszerű az állami támogatás a lakásfelújítók körében - derül ki a GKI és a Masterplast közös felméréséből.

MTI 2022.06.08.

Hosszabbítás: év végéig igényelhető a falusi CSOK

Részben a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) eredményessége, részben mert a kistelepülések egy jelentős részén még mindig csökken a népességszám, a kormány egyelőre ez év december 31-ig meghosszabbította a falusi csok igénylésének lehetőségét - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hirdetés