Címke: családtámogatás
Hirdetés
Győr+ 2023.09.14.

Orbán: „Magyarországon a nők tartják össze a családokat!”

„A család a biztonság záloga” a mottója az idei Demográfiai Csúcsnak, mely csütörtökön indult Budapesten. A rendezvényen Giorgia Meloni olasz miniszterelnök után Orbán Viktor is felszólalt, aki vázolta a hazai családpolitika eredményeit. A többi között elmondta: a tervek között szerepel a program továbbfejlesztése, így például a jövőben szeretnék ha a háromgyermekes édesanyák is szja-mentességet élvezhetnének.

Győr+ 2023.08.24.

Csütörtöktől érkeznek a szeptemberi családtámogatások

Csütörtöktől érkeznek a szeptemberi családtámogatási ellátások. A juttatások korábbi utalásával és kézbesítésével a családok iskolakezdési terheit könnyíti a kormány. Az intézkedés több mint egymillió családot érint.

Havassy Kata 2023.07.22.

A háború meteorütközésként térítette el pályájáról a gazdaságot, de a nehezén túl vagyunk

Három év alatt "két meteorral is összeütköztünk": először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

Győr+ 2023.07.15.

Ezeken a megyei településeken lesz elérhető a CSOK

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter június 22-én jelentette be a kormány döntését a családtámogatások változtatásáról a Kormányinfón, mely legfőképpen a babaváró támogatást és a CSOK-konstrukciót, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezményt érinti.

MTI 2023.06.07.

A kormány háborús időben is megvédi a magyar családokat

A kormány háborús időben is megvédi a magyar családokat: a jövő évi költségvetésben a háború és az azzal járó rendkívüli kiadások ellenére is 3300 milliárd forintot fordít a családtámogatásokra és a családi adókedvezményekre - közölte a kormányszóvivő szerdán a kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videónyilatkozatában.

Győr+ 2023.05.26.

Otthonteremtés támogatással? Ezekre a határidőkre figyeljen!

Kedvezőbb helyzetbe kerültek az otthonteremtési támogatásokkal élő családok, ugyanis nemrégiben többféle változás, enyhítés is életbe lépett a betartandó határidők tekintetében. Az igénylés sikerességéhez és a támogatások feltételeinek teljesüléséhez szükséges legfontosabb tudnivalókat a Credipass pénzügyi szakértői foglalták össze.

Győr+ 2023.05.10.

Apa szeretnék lenni – 2. rész

Könnyen beleesik az ember abba a hibába, hogy valaminek csak az egyik oldalát vizsgálja meg alaposan, és kimarad a képletből a másik nézőpont. A gyermekvállalás két emberes játék, nem elég tehát csak az édesanyák érzéseivel foglalkozni, teret kell adni a nagybetűs APÁKNAK is. A Nem jön a baba különkiadásában az ő szemszögükből ismerhetjük meg a fogantatási nehézségek kihívásait.

Győr+ 2023.04.25.

Tovább egyszerűsödnek a családtámogatási igénylések Győrben is

Amennyiben a módosításokat az Országgyűlés is elfogadja, akkor egyes családtámogatási eljárásokban a korábbinál kevesebb dokumentumot kell benyújtani, emellett megszűnik a tanulói/hallgatói jogviszony kötelező igazolása, így a szülőknek néhány kivételtől eltekintve nem kell majd beszerezniük az erről szóló igazolást.

Hirdetés