Címke: bírság
Hirdetés
MTI 2023.09.18.

Sörgyártót bírságolt meg a GVH

A sörválaszték szűkítése miatt 15 millió forintra bírságolta meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-t, egyben kötelezte megfelelési program kialakítására.

MTI 2023.08.15.

Ismét megbírságolták a Telekomot

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 21,7 millió forintos bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, amiért tisztességtelenül népszerűsítette ügyfelei körében egyes, hűségvállaláshoz kapcsolódó mobilnet-kedvezményeit - tájékoztatta a versenyhatóság hétfőn az MTI-t.

Győr+ 2023.08.03.

Több mint 20 milliót forintot bírságot fizetett az adócsaló cég

Mégis jó üzletnek bizonyult a webáruházi édességbolt, de erre csak akkor jött rá a gazdálkodó, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is „ránézett a számokra”. Egy vállalkozás külföldről vásárolt egyebek közt édességet és kávét, majd webáruházon keresztül kínálta az árut, ám jövedelmet alig vallott be. A NAV munkatársai próbavásárlásként rendeltek néhány árucikket, hogy kiderüljön, mi lehet ennek az oka

Havassy Anna Katalin 2023.07.21.

Drágábbak lettek a bírságok: a felelősséget akkor is vállalni kell!

Módosul a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény 2023. szeptember 1-jétől. A tényeken túl igyekeztünk egy kicsit a részletekbe is belemenni, hogy mi miért és hogyan történik. A nem egyszerű témában Szűcs Zsuzsanna rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőrt-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának Igazgatásrendészeti osztályvezetője volt a Győr+ Média segítségére.

Győr+ 2023.03.30.

Esetleg egy „tüske” áfamentesen?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy olyan lakótelepi italbolt mögötti vállalkozást vizsgált, amely bevallási adatai alapján leginkább más uniós tagállamokba értékesített. A vállalkozó hiába trükközött, végül komoly összeget, több mint 10 millió forintot kellett megfizetnie.

Győr+ 2022.11.13.

Miért fizetne feleslegesen 200 ezer Ft bírságot?

A népszámlálás a végéhez közeledik, azonban még mindig járják a várost a számlálóbiztosok. A népszámlálás célja, hogy pontos képet adjon a legutóbbi, 2011. évi népszámlálás óta a népesség és a lakásállomány összetételében bekövetkezett változásokról, a társadalmi és gazdasági folyamatok legfontosabb adatairól és tendenciáiról.

Hirdetés