Címke: Bécs
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.05.08.

Szigorítják az e-rollerek használatát Bécsben

Az E-rollerek népszerűek az osztrák fővárosban, de a nem megfelelően parkoló járművek sok kellemetlenséget okoznak. Bécs városa ezért szigorúbb szabályokat vezet be a robogók parkolására, amelyek május 19-től érvényesek.

Földvári Gabriella 2023.04.13.

Bécs népessége még idén elérheti a kétmilliót

Évtizedek óta nem nőtt olyan ütemben az osztrák főváros népessége, mint tavaly. Ha nem változik a tendencia, Bécs népessége még idén elérheti a kétmilliót. Ráadásul az új lakosoknak köszönhetően Bécs egyre fiatalodik.

MTI 2023.02.08.

Klímasemleges távhővel fogják ellátni Bécset

Várhatóan az év végén üzembe állnak Bécsben azok a hőszivattyúk, amelyek segítségével a szennyvízből távhőt tudnak előállítani; az új eljárással kezdetben 56 ezer, 2027-re pedig több mint 110 ezer bécsi háztartást látnak majd el klímasemleges távhővel - közölte az Eurocomm-PR Budapest, Bécs külképviseleti irodája az MTI-vel.

MTI 2023.02.02.

Elítélték a bécsi merénylet négy bűnrészesét

Bűnrészesség miatt két embert életfogytiglanra, két másikat pedig 19 és 20 év börtönre ítéltek azok közül, akik részt vettek a négy ember halálát okozó 2020-as bécsi merénylet előkészítésében.

Győr+ 2022.11.14.

Mutatjuk a bécsi karácsonyi vásárokat

Bécsben a hagyományokhoz híven idén több helyszíne rendeznek hangulatos adventi vásárokat, többségük már meg is nyitott. Az osztrák fővárosba látogatva a leghíresebb, a Rathausplatzon rendezett vásáron kívül érdemes más helyszíneket is felkeresni!

Győr+ | Fotó: christkindlmarkt.at 2022.11.07.

Bécsben is kisebb lesz a karácsonyi vásár

A bécsi karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt, amelyet 1986 óta a bécsi városháza előtti téren, a Rathausplatzon rendeznek meg november 19-én nyitja meg kapuit. Idén az energiatakarékosság, a fenntarthatóság szempontjából újult meg a vásár.

Győr+ 2022.10.07.

Letekerik a fűtést a bécsi villamosokon és metrón

Az energiaválságra tekintettel az őszi-téli időszakban két fokkal hidegebb lesz a bécsi metróban és a villamosokon. Letekerik a fűtést a metróállomásokon és a bécsi tömegközlekedési vállalat telephelyein és irodaépületeiben is. A cél, hogy tíz százalékkal csökkentsék az energiafelhasználást.

Földvári Gabriella 2022.01.19.

Jégálom Bécsben

Bécsben a városháza előtti téren a Rathaus platzon, gyönyörű környezetben, minden eddiginél nagyobb, 9.500 négyzetméteres jégfelület várja a korcsolyázókat mától.

Hirdetés