Címke: Bécs
Hirdetés
Győr+ 2024.02.04.

Házasodnak a bécsiek!

Bécsben a pandémia után ismét emelkedik az esküvők száma, tavaly mintegy 6 ezer pár mondta ki a boldogító igent.

Győr+ 2023.12.21.

Kutyafelügyelők Bécsben

Bécsben 2022-ben csaknem 57 ezer kutya élt, ami azt jelenti, hogy minden 35. bécsire jut egy kutya. Noha az osztrák fővárosban pontosan szabályozva van a kutyatartás, időnként így is előfordulnak konfliktusok kutyások és nem kutyások között.

Szerző: Bécs városa 2023.11.03.

Adrenalinfüggőknek kötelező: Európa legmagasabb csúszdája Bécsben

Különleges attrakcióval gazdagodott az osztrák főváros egyik jelképe, a Duna-torony: Európa legmagasabb csúszdáját tudhatja a magáénak. Az átlátszó, kivilágított csúszda a híres német művész, Carsten Höller alkotása. Az adrenalin-függők a torony külsején, 165 méteres magasságból csúszdázhatnak egy szinttel lejjebb.

Földvári Gabriella 2023.08.01.

Idősekhez és idősotthonokba költöztet be egyetemistákat egy bécsi vállalkozás

Egy bécsi vállalkozás 2015 óta közvetít ki egyetemistákat idősekhez és idősotthonokba. A fiatalok a lakhatásért cserébe vállalják, hogy segítenek a főbérlőiknek. Így az egyetemisták jutányos áron jutnak szálláshoz, az idősek pedig segítséget és társaságot kapnak. Az együttélést szerződés szabályozza.

Földvári Gabriella 2023.05.08.

Szigorítják az e-rollerek használatát Bécsben

Az E-rollerek népszerűek az osztrák fővárosban, de a nem megfelelően parkoló járművek sok kellemetlenséget okoznak. Bécs városa ezért szigorúbb szabályokat vezet be a robogók parkolására, amelyek május 19-től érvényesek.

Hirdetés