Adrenalinfüggőknek kötelező: Európa legmagasabb csúszdája Bécsben

Szerző: Bécs városa Fotó: Donauturm Wien
2023.11.03. 06:54

Különleges attrakcióval gazdagodott az osztrák főváros egyik jelképe, a Duna-torony: Európa legmagasabb csúszdáját tudhatja a magáénak. Az átlátszó, kivilágított csúszda a híres német művész, Carsten Höller alkotása. Az adrenalin-függők a torony külsején, 165 méteres magasságból csúszdázhatnak egy szinttel lejjebb.

Helikopterrel emelték a helyére a bécsi Duna-torony legújabb attrakcióját, egy átlátszó csúszdát. Ezzel a torony északi oldalán, 165 méteres magasságból lehet lecsúszni a 15 méterrel lejjebb lévő kilátóteraszra. A torony üzemeltetői szerint a német művész, Carsten Höller alkotása Európa legmagasabb csúszdája. Az új attrakciót november közepétől lehet kipróbálni és legalább három évig a helyén marad.

A jelenleg még javítás alatt álló panoráma-kávézó munkálatai is hamarosan befejeződik, a tervek szerint még idén újra elkezdhet forogni, hogy páratlan kilátást nyújtson az osztrák fővárosra.

Az 1964-es megnyitása óta 23 millió ember járt a Duna-toronyban, az elmúlt időszakban évente 420 ezren keresték fel Bécsnek ezt a híres jelképét. A látogatók 50 százaléka külföldről érkezett.

Kapcsolódó témák: #attrakció | #Bécs | #csúszda | #látványosság | #torony |