Címke: barokk
Hirdetés
Herkely Ákos 2024.04.22.

Barokk bűbáj

A Győri Barocco Tánccsoport vezetője Kadlicsekné Betti és Pintér Ildikó csoporttag mesélt vasárnap reggel a Magunk Köztben a barokk szeretetéről, a „Zichy 400”-ról. Kevesen tudnak úgy beszélni a barokkról mint a hölgyek, átszellemülve, beleélve magukat történetekbe, eseményekbe.

Földvári Gabriella 2023.08.10.

Barokkra hangolódik a város

Ezen a hétvégén rendezik meg immár harmincadik alkalommal városunkban a Barokk Esküvőt, a világon egyedülálló programsorozatra már nagy a készülődés.

J. Kovács Andrea 2023.02.01.

Reprezentatív kötetben Győr barokk kincsei

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének kutatócsoportja több éven át futó programban kutatta és dolgozta fel a magyarországi barokk freskófestészet emlékeit.

Győr+ 2022.08.14.

Elhangzott a barokk igen

A barokk hétvégét fénypontja minden évben a barokk esküvő, ahol a kor szellemében mondják ki a boldogító igent a párok. Szombat este Fodor Virág és Schreiner Károly is örök hűséget fogadott egymásnak.

Győr+ 2022.08.13.

Programváltozás a barokk hétvégén

A pár nagy napjának időpontja változatlan maradt, augusztus 13-án, szombaton 20 órakor örök hűséget fogadnak egymásnak a barokk hagyományok szerint. A délutáni programokban azonban lett egy kis módosítás. Részletek a cikkben!

J. Kovács Andrea 2022.05.09.

Zenei csemege a bazilikában

Régen elfeledett zeneműveket szólaltattak meg a minap a győri bazilikában. A különleges műsorban a Győri Egyházmegyei Levéltár, a Pannonhalmi Musicotheca Jesuitica Archívum, illetve a soproni Városplébánia (Szentlélek-templom) kottatárának anyagából hallhattak darabokat az ínyenc érdeklődők.

Hirdetés