Elhangzott a barokk igen

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.08.14. 07:57

A barokk hétvégét fénypontja minden évben a barokk esküvő, ahol a kor szellemében mondják ki a boldogító igent a párok. Szombat este Fodor Virág és Schreiner Károly is örök hűséget fogadott egymásnak.

A belvárosi barokk forgatag minden évben sok-sok érdeklődőt vonz, országszerte kíváncsiak a legkülönlegesebb esküvőre. Hiszen a díszletet a csodás barokk épületek, a sok-sok korhű jelmez, a násznépet pedig a győriek és a nézelődők adják.

Galéria: Ács Tamás

A esküvői menet minden évben a Városháza elől indul, hogy aztán a legnagyobb pompában haladjanak végig a Baross utcán, érintve a Széchenyi teret, majd eljussanak az esküvő helyszínére, a Dunakapu térre.

Idén Fodor Virág és Schreiner Károly volt a barokk pár, akik már évek óta résztvevői voltak a barokk hétvégéknek, s amikor elérkezett az idő hogy összekössék életük, kézenfekvő volt a barokk esküvőt választani.  

Galéria: O. Jakócs Péter

Az esküvő – csakúgy, mint minden évben – most is látványos és élvezetes volt az érdeklődők számára, a családtagoknak és a tényleges násznépnek pedig különösen megható.

Virág és Károly a barokk ceremóniát követően egyébként szűk családi körben tervezte a lakodalmat és nászútra Mallorcéra készülnek. Abban még nem egyeztek meg, hogy hány gyerkőcük legyen, de Karesznak az a feltétele, hogy minden kisgyerekre jusson egy kutyus.

Hallgassák és nézzék meg a barokk pár megható esküjét: