Címke: baleset-megelőzés
Hirdetés
Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2024.06.03.

Beindult a Bringa Mustra

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetséggel együttműködve közösen baleset-megelőzési kampányt, közlekedési ellenőrzés-sorozatot indított Bringa Mustra címmel. Az akció hétfőn a Dunakapu térről startolt, ahol a szakemberektől tanácsot kérhettek az érdeklődők, átvizsgáltathatták kerékpárjuk műszaki állapotát a térre érkezők, volt bringajelölés, de ügyességi feladatokban is bizonyíthattak a játékos kedvű kerekezők.

Győr+ 2024.04.23.

Megmutatták ki a mester két keréken

A „Ki a mester két keréken?”, valamint a Kerékpáros Iskola Kupa elnevezésű közlekedésbiztonsági versenyek megyei döntőjére a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Szövetség utcai objektumában került sor.

Havassy Anna Katalin 2024.04.06.

Egy ilyen motor megköveteli a stílust a sofőrjétől

A BMW Motorrad Club Hungary 2024-es szezonnyitó találkozóját tartották meg április 6-án Győrben, amelyre közel 100 motoros érkezett. Volt kirándulás a Bakonyba és számos érdekes előadást is meghallgathattak a résztvevők. A Győr+ Média pedig a szervezőkkel is beszélgetett.

Havassy Anna Katalin 2024.03.14.

Egyetemistáknak tartottak előadást az ittas vezetés témakörében

A Széchenyi István Egyemre hívtak és vártak minden érdeklődőt március 13-án, ahol Rosta Roland rendőr őrnagy VMKBB titkár tartott előadást az ittas járművezetés ellenőrzésének gyakorlati tapasztaltairól, illetve statisztikai adatokkal is alátámasztotta annak fontosságát, hogy ittasan senki se üljön volán mögé.

Zombai-Kovács Ákos 2024.03.04.

Ráér még a nyári gumi

Szinte teljesen felborult a természet rendje, még csak március első napjaiban járunk, de máris szokatlanul enyhe az idő, több alkalommal mértek 20 fok körüli hőmérsékletet Győrben és környékén is.

Havassy Anna Katalin 2024.02.05.

Nem lehet elfogadható magyarázat, felmentés az illegális gyorsulásra, driftelésre!

Folyton visszatérő téma Győrben a tuning-autók jelenléte, az illegális gyorsulási versenyek, driftelések és még lehetne sorolni. Az elmúlt hetekben a rendőrség többször is intézkedett hasonló esetekben. A lakosságban viszont továbbra is rengeteg a kérdés, ezeket rendre mi is megkapjuk. Összegyűjtöttül most őket, és elküldtük válaszadásra a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak.

Havassy Kata 2024.01.01.

Javult a helyzet a vasúti átjárókban

A MÁV jelentése szerint 2023-ban csökkent a vasúti átjárókban történt balesetek száma. De még mindig van hova fejlődni, így továbbra is fokozott figyelmet kérnek a sofőröktől!

Havassy Anna Katalin 2023.12.11.

STOP! tábla esetén nincs helye a vitának!

A közösségi média igencsak felkapott témája lett a közlekedés, azon belül is az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” tábla, vagy ahogy mindenki hívja: a STOP! tábla. Valljuk be, kissé érthetetlen a sok komment, hiszen talán az egyik legvilágosabb szabály vonatkozik ide, a vitának pedig helye nincs!

Havassy Anna Katalin 2023.11.17.

Nem változik a magyar? Még mindig sok az ittas vezető, jön a fokozott ellenőrzés!

Tény, hogy sok területen javul a magyar baleseti statisztika, ám még mindig elmondható, hogy van mit tanulnia az autóvezetőknek. Például azt, hogy hazánkban az alkohollal szemben zéró tolerancia van! Azért, hogy ez még jobban tudatosuljon a sofőrökben, a rendőrség a jövőben kiemelt figyelmet fordít az ittas vezetők kiszűrésére. Elsősorban a többi közlekedő érdekében.

Hirdetés