Egy ilyen motor megköveteli a stílust a sofőrjétől

Havassy Anna Katalin Fotó: Ács Tamás
2024.04.06. 21:59

A BMW Motorrad Club Hungary 2024-es szezonnyitó találkozóját tartották meg április 6-án Győrben, amelyre közel 100 motoros érkezett. Volt kirándulás a Bakonyba és számos érdekes előadást is meghallgathattak a résztvevők. A Győr+ Média pedig a szervezőkkel is beszélgetett.

A BMW Motorrad Club Hungary tulajdonképpen a BMW motorosok baráti társaságát jelenti, amelyet 2023-ben ráztak fel egy kicsit álmából. Úgy gondolták, ismét itt az idő, hogy a márka birtoklói időnként találkozhassanak, beszélgethessenek és egyébként is: jó érzés egy közösséghez tartozni.

„Gábor az ötletgazda győri, míg én Kapuvár és Fertőd környékén mozgom leginkább. Amikor megkeresett, örömmel fogadtam, hogy egy ilyen neves múltú országos klubot aktivizálhatunk. Mert ugye korábban is létezett Magyarországon BMW motoros klub, de talán egy kicsit elfáradt. Mi már egy következő generáció vagyunk, tele tettvággyal. Egyébként nyitottak is vagyunk olyan értelemben, hogy csatlakozhat hozzánk az is, aki choperrel jár és az is, aki elektromos motorral. A lényeg, hogy BMW-je legyen!” – mesélt a kezdetekről Tamás.

„Az országban több, kisebb-nagyobb BMW motoros club van, akik specializálták magukat, hogy mondjuk csak GS-es, vagy csak elektromos motorosokat várnak, ez utóbbinak egyébként is nagy a divatja. Mi azt szeretnénk, ha hozzánk mindenki csatlakozna, aki szeretne jó társaságba kerülni, motorozni, klassz túrákon, eseményeket részt venni. Hiszen az érdeklődésünk közös, jókat tudunk beszélgetni, akkor miért ne tegyük meg ezt időnként szervezett formában?!” mondta Gábor, s ezzel már rá is mutatott a szombati találkozó egyik fő mozgatórugójára: a közösséghez tartozáshoz.

Az eseményen résztvevők egyébként találkozhattak és meghallgathatták Gyarmati Lillát, aki szenvedélyes kalandmotoros és a nemzetközi GS Trophy eddigi egyetlen magyar versenyzője. Lilla egyébként túravezetőként és terepmotoros oktatókét tevékenykedik a BMW Motorrad Enduro Parkban. Tiszteletét tette Kovács Bálint gyorsasági motorversenyző is, aki szintén egy érdekes előadással gazdagította a programot. A beszélgetések mellett egy bakonyi túrára is lehetőség volt, ami ebben a kora nyári időben tökéletesre sikerült.

„Tudjuk, hogy nagyot álmodtunk ezzel az országos klubbal, de hiszünk benne és szeretnénk, ha egyre többen tennék bele a munkájukat, a lelkesedésüket. Itt mindenki elmondhatja az élményeit, a gondolatait a motorokról, a motorozásról. Ezért is szeretnénk, ha nem csak érdeklődők maradnának, hanem belépnének a klubba is.” – de erről már Zoltán beszélt, aki azt is elmondta, hogy a klubtagságnak három szintje van, mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. A különböző szinteken pedig különféle szolgáltatásokat kaphatnak a klubtagok.

„Változatos, jó baráti társaságok alakulhatnak ki egy ilyen klubban, ezt szeretnénk mi is. Megtalálhatnak minket a közösségi médiában, a honlapunkon is, s ezeket a helyeken minden információt elérhetnek az érdeklődők.” – hangsúlyozta, majd Tamás hozzátette:

Amikor elindultunk 70-80 társunkkal a Bakonyba, néztem ahogy haladunk, s valahogy azt láttam, hogy azzal, hogy BMW-s vagy, már jól is motorozol: szépen fűztük a kanyarokat, rendezetten mentünk. Fegyelmezett volt mindenki, jó volt nézni. BMW-snek lenni egy életérzés, s úgy érzed, hogy van egy szint, ami alá egyszerűen nem lehet menned…”

Persze a BMW Motorrad Club Hungarynek az is célkitűzése, hogy képviselje a biztonságos, szabálykövető motorozást, ezt kérik és el is várják a tagjaiktól. A klub ezzel a rendezvénnyel tehát átesett a tűzkeresztségen, s azt ígérték, fogunk még róluk hallani! 

Galéria: Ács Tamás