Címke: Baksa Kálmán Gimnázium
Hirdetés
Németh Boglárka 2024.04.17.

Fesztiváloztak a Baksa gimisek

Országszerte ünnepelték a német nyelvet, hiszen, ahogy a Wunderbar Fesztivál jelmondata is tartja, az angol nyelv ismerete már egy kötelesség, német nyelvet beszélni azonban pluszt jelent.

Győr+ 2024.03.27.

Európa Nap a Baksában

Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg az Európai Unió Napját, a győri Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban.

Győr+ 2024.02.07.

A nagykorú Fizika Nap

A Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumában 18. alkalommal szervezték meg a már hagyománnyá vált Fizika Napot. „A csodálatos anyag” – ez lett az ide év témája, mely nagymértékben megmozgatta a diákok fantáziáját. Az ötletelések, felkészülések már hetekkel az esemény előtt megkezdődtek.

Németh Boglárka 2024.01.12.

A Baksában a tanulásé a főszerep

Közeleg a második félév, a Baksa gimnázium diákjai is ezerrel tanulnak. Több osztály átlaga is 4,9 körüli lehet, ezt mondta Híradónknak Mosolits Erika, az intézmény igazgatója.

Pulai Sarolta 2023.11.24.

Baksa Átrium harmadszor

Az idei tanévben is megrendezték a Baksa Átrium című rendezvényt, az egykori legendás iskolaigazgatóról elnevezett gimnáziumban.

Németh Boglárka 2023.10.13.

Diákdiri a Baksában

Október 27-én lesz a Baksa Gimnázium diákéletének legfontosabb eseménye, a diákdiri választás. Az osztályok gőzerővel készülnek, hiszen az esemény több pilléres.

Németh Boglárka 2023.05.23.

Áder János tartott előadást a Baksa Gimiben

Áder János, egykori köztársasági elnök tartott előadást a Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban kedden. A korábbi államfőnek régóta szívügye a környezet- és a klímavédelem, így ennek kapcsán osztott meg fontos adatokat és információkat a középiskolás közönséggel. A Baksa Gimi egy ún. ökoiskola is, ennek részeként volt lehetőségük arra, hogy az egykori elnök klíma előadást tartson nekik. Áder János pedig egy interaktív, telefonos játék segítségével a fiatalokat is bevonta a prezentációba, akik kérdezhettek is tőle.

Győr+ 2023.04.20.

Európa Nap a Baksa Gimiben

Április 14-én, pénteken tartották az éves, már egyfajta hagyománnyá vált Európa Napot a Baksa Kálmán Gimnáziumban. A rendezvény az Európai Unió bemutatására, annak aktuális kérdéseinek és problémáinak ismertetésére fekteti a hangsúlyt, és kétség kívül minden évben egy üde színfoltja a tanévnek.

Németh Boglárka 2023.01.10.

A Baksában mindig történik valami

Eredményes év van a Baksa Kálmán Gimnázium mögött. A diákok nem csak az érettségin remekeltek, de több nyelvből is bezsebeltek közép- és emeltszintű nyelvvizsgákat. A szeptemberében indult tanév főbb eseményei a legnagyobb tanóra, a diákdiri választás és a Baksa Átrium voltak.

Hirdetés