Címke: backgammon
Hirdetés
Győr+ 2023.10.28.

Szellemi sport: újabb nemzetközi sikereket értek el a SZE backgammonosai

Tizenhárom országból összesen 116 backgammonjátékos érkezett a nemrégiben harmadik alkalommal megrendezett Belgrade Openre. A győri Széchenyi István Egyetem oktatója és két hallgatója is részt vett a nemzetközi versenyen, akik szép eredményekkel, értékes helyezésekkel zárták a viadalt.

Győr+ 2022.08.02.

Széchenyi István Egyetem: siker backgammonban

A Csehországban rendezett XXII. Pardubicei Sakkfesztiválon a sakk mellett a backgammon (másik nevén: ostábla) is helyet kapott a programban. Hazánkat Horváth Máté, a győri Széchenyi István Egyetem másodéves logisztikai-mérnök szakos hallgatója képviselte, méghozzá eredményesen, hiszen megnyerte a versenyt. A Széchenyi István Egyetemen egy éve választható a backgammon kurzus sportági ismeretként.

Győr+ 2022.03.07.

Elindult az első Backgammon Pub Liga

Nagy népszerűségnek örvend a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói körében az a sportági ismeretek között választható kurzus, amelynek keretében a backgammon nevű táblajátékkal ismerkedhetnek meg a fiatalok. Az őszi házibajnokságok után a tavaszi félévben elindult az I. Pub Liga, egy különleges bajnokság az egyetemi kampusz négy vendéglátóhelyén.

Hirdetés