Címke: árvízi védekezés
Hirdetés
Havassy Kata 2023.12.31.

Az óév utolsó napján a dunai árhullám is „búcsúzik”

A karácsonyra érkezett dunai árhullám vasárnap reggel Mohácsnál 808 centiméteres vízállással tetőzött, és várhatóan elhagyja az országot, így az újév első napjaiban a Duna hazai szakaszán mindenhol vissza lehet vonni a készültséget - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.

Győr+ 2022.06.30.

Quaddal gazdagodott a Szigetköz Járási Mentőszervezet

Június 29-én és 30-án húsz önkéntes mentőszervezet vehetett át egy-egy felső kategóriás quadot a hozzá tartozó utánfutóval. A beszerzés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében történt meg.

Ficsór Dávid 2021.08.24.

Látványos és hasznos gyakorlat az iparcsatornánál

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak kedden Győrben, három helyszínen. Az egyik leglátványosabb része az eseménynek az Iparcsatorna torkolati műtárgynál zajlott, ahol az árvízkapu ideiglenes elzárásainak beemelését hajtották végre daruval, melyeket búvárok ellenőriztek.

Győr+ 2021.07.18.

Árhullám jön a Dunán

Többfelé az első fokot, Nagybajcsnál a másodfokú készültséget is elérheti a vízállás.

Zombai-Kovács Ákos 2021.05.06.

Az árvízi védekezést gyakorolták

Az árvízi védekezést gyakorolták csütörtök reggel a belvárosban. A Győr-Szol szakemberei egy mobil kaput építettek be a Móricz Zsigmond alsó rakpart-Újkapu utca kereszteződésénél. Komolyabb árhullám csak 6-7 évente veszélyezteti a várost, azért a szolgáltató évente, árvízvédelmi gyakorlatot tart, hogy felkészülten várják az esetleges havária helyzetet.

Hirdetés