Címke: Arcélek a kórházból
Hirdetés
Hajba Ferenc 2020.07.15.

A rákgyógyítás reménysugarai

Dr. Sipőcz István sugárterápiás, onkológus főorvos vette át a győri onkoradiológiai osztály vezetését a nyugdíjba vonuló dr. Pintér Tamástól, aki gyakorlatilag kialakította, honosította ezt a szakmát a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. Nemcsak tudatosan készült nyugdíjaskorára, hanem kiválasztotta és felkészítette leendő utódját a feladatra, egyeztette személyét is az orvoskollégákkal. Így aztán nem volt meglepő, hogy a Semmelweis-napon dr. Tamás László János főigazgató főorvos dr. Sipőcz Istvánt nevezte ki osztályvezetőnek.

Hajba Ferenc 2020.01.13.

A gyermekszívek doktornője

A doktornő halkan és kulturáltan beszél. A beteg kisgyerekek többsége még nem érti a szavak értelmét, de a nyugalmat árasztó, természetes kedvességet kiérzik belőle. Van persze apróság, aki rugdalózva próbál megszabadulni a lábára, kezére kapcsolt csipeszelektródáktól, de a többség inkább érdeklődve figyeli, mi is történik vele a rejtélyes orvosi szobában, ahol néha a villanyt is lekapcsolják, s csak az ultrahang kékes fénye tölti be a rendelőt.

Hajba Ferenc 2019.12.18.

Az orvos, aki a szívünkbe lát

„A szülők bölcsessége a gyermek dicsősége” – lakásuk ajtajának réztábláján ez a nevelési hitvallással felérő idézet olvasható. Jól jelzi, hogy dr. Kovács Gabriella belgyógyász, kardiológus főorvosnak és gépészmérnök férjének mennyire fontosak a gyerekek, akik egyébként már felnőttek és önálló életet élnek.

Győr+ 2019.10.16.

Dr. Ónody Zsolt nefrológus, osztályvezető főorvos

A veseelégtelenség miatt dialíziskezelésre szoruló, frissen felfedezett betegek 30 százalékának akár hosszú évek óta észrevétlenül fennálló krónikus vesebetegsége van – mond egy megdöbbentő adatot e kór alattomos, rejtőzködő természetéről dr. Ónody Zsolt nefrológus, belgyógyász osztályvezető főorvos.

Hirdetés