Hirdetés
Címke: agrárium
Hirdetés
Győr+ 2022.03.31.

Újabb precíziós szakmérnökök végeznek az óvári karon

Ötödik alkalommal végeznek precíziós mezőgazdasági szakmérnökök a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karán. A rekordlétszámú csapat a hathetes képzést jó hangulatú szakmai nappal zárta, amelyen agrokémia, precíziós tápanyaggazdálkodás, helyspecifikus műtrágyaszórás, kijuttatási térképek készítése, szántóföldi gyakorlati bemutató, szenzoros talajvizsgálatok és hasznos technológiai ismeretek is szerepeltek a programban.

Pécskai István 2022.03.22.

,,Megvédjük a magyar földet, kiállunk a magyar gazdákért!”

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) fórumot tartott Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. Az esemény a ,,Megvédjük a magyar földet, kiállunk a magyar gazdákért!” elnevezést kapta, a megjelentek igyekeztek felhívni a figyelmet a hazai mezőgazdálkodás fontosságára.

Bajzát Zsuzsi 2022.02.08.

Politikai árkok helyett hidakat kell emelni az emberek között

Nagyszabású mezőgazdasági támogatás, amerikai utazás, és az élelmiszer pazarlás is szóba került február 7-én a Győr+Rádió reggeli műsorában. Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland telefonon érte utol Nagy István agrárminisztert, aki megyebeliként mindig kiemelten figyel a régiót érintő ügyekre.

Győr+ 2021.11.03.

Megújult a mezőőrök és hegyőrök munkájának szabályozása

Az Agrárminisztérium megújította a mezőőrök és a hegyőrök szolgálati viszonyának szabályozását. Az új jogszabály a mintegy 430 mezei őrszolgálat számára a korábbihoz képest átláthatóbban tartalmazza a képzések szabályozását, a nyilvántartásba vételt, illetve a szolgálati jogviszony egyes szabályait.

Győr+ 2021.09.23.

Egyre több tojást eszünk, pedig évről évre drágább

A Tojás Világnapja alkalmából a tojás fogyasztását népszerűsíti az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (MTTSZ). A tojás fogyasztása az utóbbi években dinamikusan növekszik, ahogy a hazai előállítás volumene is.

MTI 2021.08.22.

Változnak az állatgyógyászati készítményekre vonatkozó előírások

Változnak az állatgyógyászati készítményekre vonatkozó előírások, amelyek az állatgyógyászati készítmények gyártóit, forgalmazóit és felhasználóit (állatorvosokat és állattartókat) egyaránt érintik - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

MTI 2021.05.31.

Újabb hat termék nyerte el a HÍR védjegyet

Az Agrárminisztérium (AM) célkitűzése, hogy az agrárgazdaság területén a termelői közösségek egyre több termékre nyújtsanak be uniós oltalom iránti kérelmet, éljenek az oltalom nyújtotta lehetőségekkel, és élvezzék azok előnyeit - hangsúlyozta Tarpataki Tamás, az AM agrárpiacért felelős helyettes államtitkára a tárca hétfői közleményében.

Kárpát Zsolt 2021.02.18.

Megháromszorozzák az agrártámogatásokat

A kormány a következő hét évben, 4265 milliárd forintot fordít a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat