Címke: agrárium
Hirdetés
Győr+ 2024.05.19.

Új távlatokat nyithat a rovarpiacon az Agroloop és a Széchenyi István Egyetem együttműködése

A feketekatonalégy-lárvákból előállított egészséges állateledel-alapanyagok és szerves talajjavító készítmények a hazai agrárium számos területén hoztak forradalmian új, fenntartható megoldásokat. Az Agroloop és a Széchenyi István Egyetem együttműködési szándéknyilatkozatot kötött, amely új kapukat nyithat meg a takarmánycélú rovarpiac előtt. A tudományos kutatásokon túl kölcsönösen támogatják egymást más területeken is: nemcsak közös fenntarthatósági szemléletet alakítanak ki, de az akadémiai szférában keletkezett tudásanyag ipari-agrárgazdálkodási hasznosítása és bővítése is kitűzött cél – jelentették be a megállapodás aláírásán.

MTI 2024.05.09.

AM: töretlen a fejlődés az agráriumban

A baromfiágazat a legversenyképesebb és egyben a legnagyobb koncentrációval rendelkező állattenyésztő ágazat Magyarországon; hozzájárul a külkereskedelmi mérleg javításához, hiszen a baromfihús adja a húsfélék exportárbevételének több mint felét - mondta az agrárminiszter Kaskantyún csütörtökön a tárca közleménye szerint.

Győr+ 2024.04.23.

Orbán: a gazdálkodók számíthatnak a kormányra

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök. A Fidesz elnöke gazdákkal találkozott a Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben. A kormányfő azt mondta: támogassanak bennünket, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását.

MTI 2024.02.28.

Nagy István: a magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak

A magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak; a kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő, a beruházásokat ösztönző agrárpolitikai intézkedésekkel járul hozzá az agrárgazdaság fejlődéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter az OTP Agrár Gálán.

Fotó és szerző: Pécskai István 2024.02.16.

2900 milliárd forint jut a magyar mezőgazdaság fejlesztésére

Szakmai fórumsorozatot indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Az induló vidékfejlesztési pályázatokról tájékoztatták a gazdákat. A résztvevők megvitatták az uniós közös agrárpolitika legfontosabb részleteit.

MTI 2024.02.12.

Brüsszel nem kockáztathatja az élelmiszer-biztonságot

Brüsszel nem kockáztathatja az élelmiszer-biztonságot, az EU vezetésének vissza kell térnie a normalitáshoz, mert a mezőgazdaságra vonatkozó döntései a mindennapi kenyeret veszélyeztetik - hangoztatta az agrárminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Győr+ 2023.12.08.

Már 136 ezer gazdálkodónak segített a kormány

Lezárult a Közös Agrárpolitika (KAP) új időszakának első előlegfizetési időszaka, amelynek keretében csaknem 136 ezer gazdálkodó részesült közel 194 milliárd forint támogatásban.

Győr+ 2023.11.17.

Tovább bővítette együttműködéseit az egyetem

„Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai” címmel rendezték meg a 39. Óvári Tudományos Napot a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán. Az eseményen az intézmény együttműködési megállapodást írt alá a Caola Kozmetikai és Háztartás Vegyipari Zrt.-vel és a Ceres Holding Zrt.-vel.

Hirdetés