Címke: agrárium
Hirdetés
MTI 2023.02.17.

AM: az agráriumnak következetesen kell dolgoznia a következő időszakban

A gazdálkodók 2023-ban is számíthatnak a magyar kormányra, közösen vesszük fel a küzdelmet a termelési költségek elszabadulásával és a piaci bizonytalanságokkal szemben - mondta Nagy István agrárminiszter a hévízi Agrárkonferencián az agrárágazat aktuális kérdései kapcsán az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint.

MTI | Illusztráció: Depositphotos 2023.02.09.

Győri és Győr környéki gazdák fejlesztését is segíti a kormány

Soha nem látott gyorsasággal alakul át az agrárium, a magyar gazdák ezért technológia- és tudásfejlesztésre egyaránt kapnak segítséget a kormánytól - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Győr+ 2023.01.31.

Együttműködik a SZE és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum

Együttműködési megállapodást írt alá a győri Széchenyi István Egyetem és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum. A cél, hogy a centrumhoz tartozó Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei középiskolák tanulói elsőkézből kaphassanak információkat a győri és mosonmagyaróvári továbbtanulási lehetőségekről, a naprakész tudást, értékes diplomát nyújtó képzésekről.

Kárpát Zsolt 2023.01.26.

Az agrár szakirányokat népszerűsítik

A Széchenyi István Egyetem együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az Alföldi Agrárszakképzési Centrummal. A megállapodás azt a lehetőséget biztosítja három megye, 10 középfokú oktatási intézményénék tanulói számára, hogy részletesen megismerjék a mezőgazdasági és élelmiszertudományi szakirányokat és képzési formákat az egyetemen.

MTI 2023.01.25.

Megyei cég kapta az AGROmash nagydíját

Technológiai modernizáció zajlik a magyar mezőgazdaságban, ezt bizonyítja, hogy évek óta dinamikusan nő a magyarországi mezőgazdasági gépek értékesítése - mondta az agrárminiszter a 41. AGROmashEXPO és Agrárgép Show kiállítás megnyitóján a Hungexpón, ahol egy abdai cég Nagydíjat vehetett át.

MTI | Illusztráció: Pixabay 2022.12.22.

Folyamatosan érkeznek a támogatások a gazdákhoz

A Vidékfejlesztési Program keretében ebben az évben csaknem 400 milliárd forint támogatást fizettek ki a gazdáknak - közölte Nagy István agrárminiszter.

Győr+ 2022.12.12.

Együttműködik az egyetem és a Déli Agrárszakképzési Centrum

Jövőnk szempontjából kulcsszó a fenntarthatóság, amely a győri Széchenyi István Egyetem számos képzésének és kutatásának áll a fókuszában. A korszerű agrárgazdálkodás szintén kiemelt terület az intézményben, ahol a felkészült szakember-utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ennek érdekében írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot az egyetem és a Déli Agrárszakképzési Centrum.

MTI 2022.12.01.

Csökkent a vágóhidakon levágott állatok száma az első három negyedévben

A magyarországi vágóhidakon az első háromnegyedévben kevesebb állatot vágtak le, mint egy évvel korábban: a levágott marhák száma 7,4 százalékkal, a sertéseké 6,9 százalékkal, a baromfiaké 11,8 százalékkal csökkent tavaly január-szeptemberhez képest - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) kiadványában.

Hirdetés