Címke: adathalászat
Hirdetés
Győr+ 2023.12.06.

Több ezer OTP Simple fiókot törtek fel

December 5-én kedden este, más felületen eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal digitális adattolvajok több ezer felhasználó fiókját törték fel és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket - olvasható a Portfolion.

MTI 2023.08.08.

A rendőrség nevével próbálnak visszaélni a csalók

Adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével, a rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat - hívja fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedden.

Győr+ 2022.03.24.

Negyedével nőtt a kártyacsalások értéke

Az erős ügyfél-hitelesítésre vonatkozó szabályok szigorítása ellenére a múlt év utolsó negyedében folytatódott a fizetési kártyás visszaélések értékének növekedése, ami mögött a jegybank szerint a pszichológiai manipulációra és megtévesztésre alapozott esetek terjedése áll.

MTI 2021.09.08.

Csaló e-mailekre figyelmeztetnek

Covid-igazolványra hivatkozó, káros csatolmányt tartalmazó, kéretlen elektronikus levelekkel kapcsolatban adott ki figyelmeztetést a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI).

Szigethy Teodóra 2021.02.02.

Nem nagyon zavarja az embereket, milyen adatokat gyűjtenek róluk

Az amerikai Forbes magazin készített összehasonlítást, mennyi adatot gyűjtenek a felhasználóiról a csevegőprogramok. Ebből kiderült, hogy a magyarok között is népszerű Facebook Messenger rengeteg információt halászik össze. Bugovics Zoltánnal, a Széchenyi István Egyetem szociológusával arra kerestük a választ, hogy ez mennyire érdekli a csetelőket.

Hirdetés