Hirdetés
Operatív törzs

Újra lehet látogatni a kórházi betegeket

Fotó: Győr+ Archív
Győr+
2021.05.20. 13:49

Védettségi igazolvánnyal látogathatóak lesznek a kórházak hétfőtől - hangzott el az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján.

Hirdetés

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta, hogy szerdán 379 ember nem viselt maszkot. 48 intézkedés volt a korridorokon – tette hozzá. 

Müller Cecília elmondta, hogy a védőoltásoknak köszönhetően sikerült urrá lenni a harmadik hullámon. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy a pandémia továbbra is zajlik. Szólt arról is, hogy továbbra is a leghatásosabb fegyver a koronavírus fertőzéssel szemben a védőoltás.

Hirdetés

A szerdán meghirdetett Pfizer-vakcinára szóló 199 ezer időpont fele mára betelt. 

A kedvező járványügyi adatoknak köszönhetően lehetséges válik a szociális otthonokon túl egy újabb lépés megtétele a szabadabb élet megtétele felé. Hétfőtől megszűnik a kórházakban a látogatási tilalom. A látogatás feltétele a védettségi igazolvány. További feltételek, hogy egy napon egy beteget egy fő látogathat, és maximum egy órát tölthetnek együtt – ismertette a részleteket a szakember.

Az ingyenes parkolás vasárnap éjfélkor lejár, még hétfőn éjfélig érvényben marad, de keddtől már fizetni kell a parkolózónákban – közölte Gulyás Gergely. A hitelmoratórium augusztus 31-ig marad. 

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #operativ törzs |
likeold
a fb oldalunkat