Tíz intézkedés a kormánytól, ami Győrben is védi a családokat az inflációtól

Győr+
2023.03.03. 09:06

A Facebookon tette közzé Orbán Viktor, milyen intézkedéseket hoztak az infláció ellen.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke egy Facebook-posztban tette közzé azokat a lépéseket, amelyeket az infláció letörésére hoztak:

1)      Támogatjuk az energiaintenzív kis és középvállalatokat: összesen 220 milliárd forintnyi összeggel

2)      Kedvezményes hitelek a Széchenyi-kártya programmal.  2023-ban 290 milliárd forintot költenek a magyar kisvállalkozások kedvezményes hitelprogramjára, amelyben az inflációs kamatokkal szemben a kisvállalkozók 5 százalékos kamaton juthatnak hitelhez.

3)      Támogatjuk az energetikai beruházásokat a gyármentő programmal, és az ehhez kapcsolódó  gyármentő hitelgarancia programmal. Ebben az évben összesen 230 milliárd forintot fordítanak a nagyvállalatok energiahatékonysági programjainak támogatására és 200 milliárd forint összegű hitelprogramot indít a Magyar Fejlesztési Bank és az Eximbank.

4)      Kedvezményes hiteleket adunk az exportáló vállalatoknak. 700 milliárdos keretösszeggel  zajlik a Baross Gábor újraiparosítása program.

5)      Kamatstop a kkv-k-ra. 2 ezer milliárd forintnyi hitelt érint, és 60 ezer vállalkozásnak segít.

6)      Nemzeti tőkeholding: 1000 milliárd  tőketámogatás. Új nemzeti tőkeholding rendszer jött létre,hogy segítse a vállalkozások tőkehelyzetének rendezését.

7)       Agrármoratórium a gazdáknak. Agrárhitel kamatstopothirdettünk az agráriumban lévő vállalkozások  hitelei számára, így 7500 agrárvállalkozásnak 285 milliárd forint hitel után 16 hónapig nem kell törlesztőrészletet és kamatot fizetnie

8)       Turisztikai akcióterv indul. Felfüggesztettük a fejlesztési hozzájárulás fizetését és még rugalmasabbá tettük a Széchenyi Kártya Program, hogy a “magyarok idehaza költsék el a pénzüket.

9)      Támogatjuk a munkába járást. Megdupláztuk a munkába járási támogatástez 100 ezer dolgozót segít.

10)   Vállalkozások munkaerő támogatása. A bérköltség 50 százalékával támogatják azt a vállalkozást hat hónapon keresztül, amely 25 év alatti, vagy legalább egy hónapig munkanélküli álláskeresőt felvesz.

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #infláció | #kormány |