Hirdetés

Tetőzik a hőség, vörösben a fél ország

Grafika: met.hu
Győr+ / MTI
2022.07.23. 07:59

Ma megdőlhet a valaha mért legmagasabb csúcshőmérséklet Magyarországon, riasztásokat adtak ki.

Hirdetés

Az Időkép arról ír, hogy a szombati napi melegrekord biztosan meg fog dőlni. Az Alföld déli részén a 41 fokot is elérheti a hőmérséklet. Az eredetileg szombat éjfélig elrendelt legmagasabb hőségriasztást kedd éjfélig meghosszabbították.

A meteorológiai szolgálat szombatra az ország valamennyi területére adott ki figyelmeztetést. Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyében harmadfokú, a többi megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Hirdetés

Délután a Dunántúl nyugati és északi területein a megerősödő szél és a helyenkénti záporok, zivatarok estére némileg “már csökkenthetik a hőstresszt”.

Kitértek arra is, hogy szombaton  – “jelentős bizonytalanság mellett” – a déli óráktól egy érkező hidegfronton, majd délután a front mögött is zivatarok alakulhatnak ki főként az Alpokalján, Észak-Dunántúlon. Ezekhez a zivatarokhoz általában viharos széllökés, jégeső, illetve lokálisan intenzív csapadékhullás társulhat.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kapcsolódó témák: #hőségriasztás | #kánikula | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat