Szlovák gyilkost ítéltek életfogytiglanra Tatabányán

MTI Fotó: Pixabay
2023.01.13. 20:34

A Tatabányai Törvényszék első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt egy szlovák férfit, aki bedrogozva Esztergomban az utcán puszta kézzel agyonverte szintén szlovák nőismerősét, majd holttestét egy vízelvezető árokba dobta.

Hirdetés

A tárgyaláson elhangzott, hogy a férfi ellen a szlovák rendőrség szintén emberölés miatt indított eljárást, mert Párkányban idős szállásadójának holttestét egy kútban találták meg, és a férfi alaposan gyanúsítható a gyilkosság elkövetésével.

A bíró ismertetése szerint a pár 2021 május 13-án jött át Esztergomba a hídon, időrendben a párkányi bűncselekmény elkövetése után. Egy plédet is vásároltak, mert az éjszakát szabadban akarták tölteni.

A városban sétálva összeszólalkoztak, és az erős testalkatú sértett a nála jóval gyengébb fizikumú nő arcát úgy összeverte, hogy később csak a rokonoktól szerzett DNS segítségével lehetett azonosítani. A vízelvezetőbe dobott holttestet gyerekek találták meg.

A cselekményt beismerő elkövetőt a törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, feltételes szabadlábra helyezésének lehetősége 25 év múlva vizsgálható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban nem emelkedett jogerőre, mert a férfi és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #gyilkosság |