Ebösszeírás 2022

Számoljunk kutyát!

Fotó: Királyfi Péter
J. Kovács Andrea
2022.10.17. 14:41

Javában zajlik a Győrben élő kutyák összeírása. A gazdák december 31-ig tehetnek eleget kötelezettségüknek, melynek elmulasztása bírsággal járhat. A tudnivalókról Királyfi Pétert, a polgármesteri hivatal ellenőrzési referensét kérdeztük.

Miért van szükség erre?

Elsősorban a veszettség elleni védekezés miatt lényeges. Segítséget nyújt a városban működő civil szervezeteknek és a gyepmesteri telepnek is az elkóborolt, szökött kutyák megtalálásában. Azt gondolom, hogy a felelősségteljes, tudatos gazda nemcsak magára az állatra figyel, hanem a tartással együtt járó egyéb tennivalókat is magától értetődően elvégzi, hiszen ez közös érdek.

Milyen módon zajlik az összeírás?

Önbevallás alapján, de az adatvédelmi törvény betartása mellett. A Győrben és közigazgatási területén, vagyis Szentivánon, Ménfőcsanakon és Gyirmóton élő minden egyes ebre vonatkozik. Az űrlap interneten is kitölthető. Ezen kívül az itt praktizáló állatorvosok nagy részénél, a menhelyen, a családsegítő szolgálatoknál, és két nagy állateledelt árusító üzletben is beszerezhető. Az egész adminisztráció néhány percet vesz igénybe, és a kutya egészségügyi könyve alapján elvégezhető. A többszörös gazdiknak minden ebet külön űrlapon kell bejelenteni. Fontos, hogy a megelőző összeírásokon már bejelentett, de még élő kutyákról újból kell adatot szolgáltatni. Ugyancsak ez vonatkozik a más településről Győrbe költöztetett, mentett, befogadott állatokra is.

Hová kell eljuttatni az űrlapokat?

A kitöltött adatlapokat postai úton a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Osztályának címezve (9002 Győr, PF: 56.), vagy e-mailben az ebosszeiras@gyor-ph.hu e-mail címre lehet beküldeni.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #ebösszeírás | #híradó | #kutya |